GECİRDİĞİ anjiyo sonrası kalbine stent takılan ve bugün öğle saatlerinde kaldığı hastaneden taburcu olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sarı-lacivertli takımın akşam saatlerinde gerçekleştirdiği antrenmana katılarak, Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.
Sözlerine sağlık durumu hakkında bir açıklama yaparak başlayan Ersun Yanal, yarın oynanacak Galatasaray karşılaşmasının önemine de değindi.
"SAĞLIK DURUMUM ÇOK İYİ VE YARIN TAKIMIMIN BAŞINDAYIM"
Sözlerine sağlık durumunu değerlendirerek başlayan Teknik Direktör Ersun Yanal, "Sağlığım gayet iyi. Bir check up sonrasında ortaya çıkan olumsuz bir durumu çözme adına yapıldı. Bir karar verdik ve böyle bir operasyon gerçekleşti. Çok da beklemeden yapıldı, çünkü artık teknoloji çok iyi bir seviyede ve her şey halledilebiliyor. Bu nedenle küçük bir operasyon gerçekleşti. Bir stent takıldı ve şu anda gayet sağlıklı ve iyiyim. Yarın da Türkiye'nin hatta dünyanın en önemli derbilerinden biri olan Fenerbahçe-Galatasaray maçında takımımın başında olacağım. Şu anda da hazırız ve yarın en iyi şekilde mücadele edeceğiz" dedi.
"TEDAVİ SÜRESİ BOYUNCA DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"
Tedavi altında olduğu zaman zarfı içinde kendisini yalnız bırakmayan ve destek olan herkese teşekkür eden Yanal, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin de kendisine geçmiş olsun mesajı gönderdiğini söyleyerek, "Herkese çok teşekkür ederim. Beni yalnız bırakmayan ve destek olan herkese teşekkür ederim. Bunlar arasında en ilginci Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin telefonuma attığı geçmiş olsun mesajı oldu. Kendisine de çok teşekkür ederim. Aynı zamanda Türkiye'ye hoş geldin diyorum. Ancak şunu da söylemem gerekir, güzel bir gecede kendilerine çok fazla şans vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
"TAM TAKIM HALİNDE GALATASARAY KARŞILAŞMASINA HAZIRIZ"
Alper Potuk dışında takımda başka eksik bir oyuncunun olmadığını ve Galatasaray karşılaşmasına bu maçın önemini bilerek hazırlandıklarını dile getiren Ersun Yanal, "Alper dışında eksik oyuncumuz yok. Tam takım halinde çalışıyoruz. Şu an itibariyle takımdaki her oyuncu hazır diyebilirim. Bizimle uzun bir süredir olmayan Raul Meireles var ve tercihimizi yarın yapacağız. Fenerbahçe her maçını kazanmak için oynayan bir takımdır. Kazanırken de izlemeye gelen herkese keyif veren bir futbol ortaya koyacak. Karşılaşmanın son saniyesine kadar kazanmak için oynayan, galip gelmek için formasını terleten bir takım olacağız" diye konuştu.
"SARACOĞLU'NDA OYNAMAK AYRICALIKTIR"
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın atmosferinin etkileyici olduğunu da belirten Ersun Yanal, "Saracoğlu'nda olmak çok gurur verici ve güzel bir duygu. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynamak çok büyük bir ayrıcalıktır. 50 binden fazla seyirciyle o muhteşem futbol mabedinde olmak ve futbolun bir tarafını yönetiyor olmak hakikaten gurur verici. Maçı kazanmak için oyuncularımızla birlikte her şeyimizi ortaya koyup, kazanmak için oynayacağız. Bu maçın ardından bir Milli takım aramız var. Yaklaşık 14 oyuncumuz milli takımda olacak ve burada kalan oyuncularımızla çalışacağız. Ardından da kaldığımız yerden devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.
"BU TÜR MAÇLARDA BELİRLEYİCİ OLAN OYUNUN KALİTESİDİR"
Sözlerini; Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında belirleyici olanın oyuncuların sahaya koydukları futbol ve saha içindeki davranışları olduğunu da açıklayarak tamamlayan Yanal, "Bu tür maçlarda önemli olan ya da maçın seyrini belirleyen oyuncuların sahaya koydukları oyunun kalitesidir. Bir oyuncunun saha içindeki davranışları asıl belirleyici olan. Aynı zamanda oyuncuların oyuna olan saygısı sonucu belirler. Futbol sert bir oyun, birçok şeyi önceden belirleyemezsiniz. Her zaman her şey olabilir. Dolayısıyla yarın oyuncularımın sahaya koyacakları performans, sahadaki duruşları etkili olacaktır. Başka bir faktör ise taraftarlarımız. Onlar bizim 12.adamımız ve bizim için harika bir destek. Onların da sakin ve sabırlı olmaları gerekir. Aynı şekilde hakemlerin baskı altında olmaması, maçı daha rahat yönetmelerini sağlayacaktır. Unutulmayan bir derbi gecesi yaşansın ve Türk futbolu kazansın" dedi. (MA/FG)