FENERBAHÇE Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında ilk gün sona erdi.
Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede üyeler yarın saat 10.00'dan itibaren 23 sandıkta oy kullanacak. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek ve sandıklar açılarak, oy sayımına geçilecek.
Seçimli olağanüstü genel kurul toplantısının ilk gününde son olarak söz alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, konuşmasını yapmasının ardından salondan ayrılan diğer aday Mehmet Ali Aydınlar'a bir teklif yapmak istediğini, ancak kendisinin salondan ayrıldığını ifade etti. Yıldırım, şöyle konuştu:
"Fenerbahçe'ye başkan olduğum dönemde Fenerbahçe kulübünün varlığı 5 ise borcu 75'ti. Mehmet Ali Bey gitmeseydi güzel bir teklif yapacaktım ona. Benim hesaplarıma göre Fenerbahçe'nin 463 milyon lira borcu var. Ben buna 500 diyorum. 500'den yukarı ne çıkarsa ben ödeyeceğim. Burada arkadaşlarımın beyan ettiği rakamın üstünde bir şey çıkıyorsa ben ödeyeceğim. Ama siz de gelin taahhüt edin. Hadi hodri meydan. Öyle afaki, 'borç şu kadar, bu kadar' gibi lafları bırakın. Bakın, bu esere (Ülker Sports Arena) bakın. Ben betondan anlıyorum, işte bunu yaptık. Türkiye'de kaç tane takımının böyle bir salonu var? Bırakın bu muhalefeti, şunu bunu... Bir gün gelirsiniz yaparsınız, ama karalamayın. Fenerbahçe benimle beraber varlık sahibi olmuştur. Bu arkadaşlarla olmuştur."
Aziz Yıldırım, Aydınlar'ın projelerinde bahsettiği 5 yıldızlı takım konusuyla ilgili olarak, "Neyle yapacaksın kardeşim? Parayı nereden bulup getireceksin? Gel burada anlat. Gelin deyin ki 'Banka kuracağız, gelecek gelirle şunu yapacağız.' Yapamazsınız. 15 yıllık başkanım. Yapabilseydim ben yapardım ben. Dünyanın 5. büyük kulübü olacağız diyorsun. Bütçesi ne kadar biliyor musun? 700-800 milyon Euro. Fenerbahçe'nin bütçesi 150 milyon Euro. Bu parayı nasıl yükselteceksin, gelip burada anlat" diye konuştu.
1998 yılında ilk kez başkan seçildiğini hatırlatan Aziz Yıldırım, kulübe doğru giderken Ali Şen'in kendisine "Borçlar önemli değil, ödenir. Siz köprü ödeme yapacaksınız, sonra parayı geri alacaksınız" dediğini, anımsatarak, şunları söyledi:
"O günkü tarihte 6 milyon Dolar'ı çuvalın içinde getirdim. Parayı Tamer Bey'e teslim ettim. Bütün borçları o parayla ödedik. Ben bir daha o parayı geri alamadım. Köprü yaptık ama parayı alamadık. Ben seçildiğim zaman Fenerbahçe'yi en iyi bilen Sayın Ali Şen'dir. O tarihte kulüp 5 milyon alacaklıydı diyorlar..." Yıldırım, daha sonra tekrar Ali Şen'e dönerek, "Kulüp ben geldiğim tarihte artıda mıydı, ekside miydi? Dürüst söyleyin konuşalım" diye soru yöneltti.
Şen de kendisine getirilen mikrofonla konuşarak, "Kulübün bütçesi 16 milyon Dolar'dı zaten. 15 Şubat 1998'de ileriye mahsup olan borç 5 milyon 200 bin
civarındaydı. Üç ay sonra Okocha'dan 17,5 milyon Dolar, Högh'den 4,5 milyon Dolar girmişti. 21,5 milyon Dolar miras bırakmış gibi olduk" dedi.
Ali Şen'in, Hulusi Belgü'nün talebine olumlu yaklaşılmasının daha iyi olacağını ifade etmesi üzerine Yıldırım, Belgü'yü başkanlık makamına hakaret ettiği için affetmediğini belirterek, "Onu şundan yapmadım, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na hakareti var. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na hakaret edeni affetmem. Şahsıma değil. Onun için kaldırmadım. Öbür arkadaş (Sinan Onaran) için elimi kaldırdım" şeklinde konuştu.
Aziz Yıldırım, Recep Özcan'ın kendisi ve iki yöneticinin kulüp üyeliğinin tespiti için açtığı davayı hatırlatarak, "Recep Özcan birileri vasıtasıyla mahkemeden davayı çekmek için benden 3 milyon Dolar para istedi" dedi.
Yıldırım, aynı gruptan bir şahsın mahkemeye başvurarak, kendisinin Recep Özcan ile anlaştığı, davanın çekileceği iddiası ve bu durumdan Fenerbahçe'nin zarar göreceği gerekçesiyle davacı olduğunu ifade etti. Yıldırım, Ahmet Taner Yiğit isimli kişinin mahkemeye yazdığı dava dilekçesini kürsüde okudu.
Mehmet Ali Aydınlar'a dün yönelttiği '2010-2011 sezonunun şampiyonu kimdir?' sorusuna, şampiyonun Fenerbahçe olduğunu belirterek yanıt verdiğini
kaydeden Yıldırım, "Teşekkür ediyorum ama gönül isterdi ki bunu federasyondayken net söylemeliydi" diye konuştu. UD(OS/FG)