FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ YANAL: "TARAFTARIMIZA ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERDİK" KAYSERİSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ PROSİNECKİ: "5-1'LİK AĞIR BİR MAĞLUBİYETTEN SONRA, SÖYLEYECEK KELİME BULMAK ZOR" 41 puanla lider tamamladıkları sezonun ilk yarısını, farkı daha da artırabilecekleri bir

Yanal, karşılaşmayı ve ilk yarıyla ilgili, "Devreyi puan farklarıyla kapattık. Bana göre daha fazla puan farklarıyla kapatabileceğimiz bir ilk yarıydı. Biz Fenerbahçe olarak belirli performans kriterleri oluşturmuştuk ki bu kriterler maçın ikinci yarısında baskın bir şekilde ortaya çıktı. Bu da son dakikalarda neden maç kazandığımızı hatırlatmış oldu. Bugünkü performanstan dolayı oyuncularımın hepsini kutluyorum. Şu anda kısa bir tatile gidecekler. İkinci yarı Fenerbahçe, şu anda ortadaki puan farkını daha da artırarak şampiyon olacak. Bunu sezon başında da söylemiştik. Takım olarak bu yolculukta şampiyon olmayı hedefliyorduk. Bu hedefi gerçekleştirecek kadroya sahibiz. Çok daha iyi yerlere gelebileceğimizin farklı sinyallerini vermiştik" ifadelerini kullandı.

Kardemir Karabükspor deplasmanında aldıkları yenilgiye de değinen Ersun Yanal, "Türkiye'de futbol iyi sahalarda, iyi atmosferlerde, iyi zeminlerde oynanmalı. Ülke olarak hak ediyoruz. Lig olarak da hak etmeliyiz. Çok rahatlıkla bu sahalara bakım yapabiliriz. Dolayısıyla futbolun en güzel tarafı, bence iyi bir ortamda ve atmosferde olmasıdır" dedi.

Fenerbahçe'nin ligin ikinci yarısında fikstür açısından dezavantajlı olduğunu düşünüp düşünmediği sorusuna Yanal, "Taraftarımıza, 'şampiyon olacağız'

diye söz verdik" diyerek yanıtladı.

Yanal, şu ifadeleri kullandı:

"Gücümüz, performansımız ortada. Elbette kolay maç yok. Deplasmanda en çok maç kazanan takımız. Baktığınızda, bunu tekrarlayacak bir kadro var mı? Var. Yaptıklarımız var, Torku Konyaspor maçından sonraki performans ortada. Şu anda çok karakterli ve bunu yapacak oyunculara sahibiz. Bunu tekrarlayacağımızdan eminiz. Taraftarımıza, 'şampiyon olacağız' diye söz verdik. Bunun sonunu getireceğiz tabii ki."

Gündemlerinde transfer olup olmadığı sorusuna da Yanal, "Şu anda transferle ilgili hiçbir planlamamız yok. Ama Fenerbahçe gibi güçlü bir takımda her zaman transfer gündemdedir. Fenerbahçe'nin çıkarları, menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa o yapılır. Şu anda 24 kişiyiz, bu kadromuzla yola devam ediyoruz" şeklinde cevap verdi.

Yanal, devre arası tatilinin ardından sezonun ikinci yarısının hazırlıkları için 7 Ocak Salı günü toplanacaklarını bildirdi.

Sarı-lacivertli futbolcu Moussa Sow da, maçta ilk yarının zor geçtiğini belirtti. İkinci yarıda iyi bir zamanda gelen penaltı golünden sonra oyunun kendileri adına rahatladığını ifade eden Sow, "Oyunun rahatlaması açısından bu golün gelmesi iyi oldu, çünkü daha çok alan bulabildik. Rakibimiz bize daha çok alan bırakmaya başladı ve oynamaya başladık. 5 gol attık. Tabii ki bundan sonrası için iyi bir durum oluşturdu. Tatil öncesi bize moral kazandırdı" diye konuştu.

Cristian Baroni de, "Bütün takım savaşarak, farklı galip geldik. Bu 3 puan, bizim için çok önemliydi, puan farkını korumamız gerekiyordu" değerlendirmesinde bulundu.

Attığı penaltı golünün ardından yaptığı "örümcek adam" maskeli kutlamayla, hayranı olduğu Brezilyalı kafes dövüşçüsü Anderson Silva'ya mesaj gönderdiğini belirten Cristian, "Son maçında ayağını kırdı. Onun takma ismi 'örümcek adam' olarak biliniyor. İyileşmesi için ona bir temennide bulundum"

dedi.

Puan farkıyla ilgili soruya ise Brezilyalı futbolcu, "İkinci yarı için bir avantaj ama bütün maçlara ayrı ayrı çalışıyoruz. Puan farkını düşünmeden, çalışmaya devam edeceğiz. Bütün takımlar için ikinci yarı zor olacaktır. Her maçı ayrı ayrı düşünüp şampiyon olmak istiyoruz" cevabını verdi.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu da, "Gördüğünüz gibi Fenerbahçe'nin gazı falan kaçmamış vaziyette" dedi.

Uslu, maçın ardından yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin istim üstünde olduğunu belirterek, "Fenerbahçe inşallah ikinci yarıda daha da iyi oynayacak.

Rakip takımlarımızdan her zaman her konuda, bütün istatistikler daha iyi olduğumuzu da gösteriyor" diye konuştu.

Kardemir Karabükspor'a 2-1 yenildikleri maçta bir gollerinin verilmediğini savunan Uslu, şöyle devam etti:

"Son Kardemir Karabükspor maçından sonra, bir tane golümüz verilmemişti ve yüzde 100 gol pozisyonumuzu iptal etmişlerdi. Buz gibi bir sahada

oynadık. Çünkü saha akşamdan sulanmış. Ancak çok kötü oynadığımız için Kardemir Karabükspor'u tebrik ettik. Fakat dikkat ederseniz, ligin ilk haftası hariç, son 16 maçın hepsinde, çocuklar çok iyi oynuyor. Taraftarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Onların da yeni yılını kutluyorum. Bütün sporseverlerin, bütün kulüplerin yeni yılını kutluyorum. İnşallah 2014 yılı Türk sporu ve futbolu için, bütün kulüpler için değerli olur."

Uslu, "Transfer olacak mı?" şeklindeki soruya, "Ayın 11'inde yönetim kurulu toplantımız var. Orada değerlendiririz" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, "Ersun Yanal'ın sözleşmesini uzatacak mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine ise Uslu, "Böyle bir problemimiz yok. Ersun hocanın da

böyle bir problemi olduğunu zannetmiyorum" dedi.

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki ise, farklı yenilgiden sonra oyun analizinin de öneminin kalmadığını vurgulayarak, "5-1 gibi ağır bir mağlubiyetten sonra, söyleyecek kelime bulmak zor" şeklinde konuştu.

Maçta iyi oynadıkları dönemlerin olduğunu kaydeden Prosinecki, "Ancak seri halinde yaptığımız hataların ardından, Fenerbahçe'nin istekli ve iştahlı oyununa karşılık veremedik. Bugün Fenerbahçe'nin hakkını vermek gerekir. Çok istekli, arzulu, iştahlı futbolla 5-1'lik galibiyet elde ettiler. Onları tebrik

etmek lazım" diye konuştu.

Robert Prosinecki, sezon boyunca çok sakatlık yaşadıklarını ve iyi oynadıkları bazı maçlarda şanssızlıklarının olduğunu vurgulayarak, "Ancak çok çarpıcı bir gerçek var. İlk yarının sonunda 12 puan toplayan bir Kayserispor oldu. Takım yüksek kaliteye sahip oyunculardan kurulu fakat maalesef yaşadığımız birçok problem bizi bu noktaya getirdi. Takım, içinde bulunduğu durumdan çıkabilecek güce sahip. Kendi içimizdeki değerlendirmemizi yapacağız. Önümüzdeki zamanlarda neler olacağını izleyeceğiz" dedi.

Kayserisporlu futbolculardan Alper Uludağ da çok üzgün ve sinirli olduklarını anlatarak, "İlk devre iyi oynadık. 1-0 dan sonra 1-1 yakaladık ama

bir dakika sona skor 2-1 oldu. Elimizden geleni yapmamız lazım. Devre arası kampını en iyi şekilde değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Taner Yalçın ise 1-1'lik eşitliği yakalayıp hemen sonrasında 2-1 geriye düşmelerinin ardından oyundan koptuklarını dile getirdi. UĞUR DEMİRKIRDI - İSTANBUL / UD(GH)