FENERBAHÇE Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kayseri Erciyesspor'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Rakibimiz karşısında çok sayıda pozisyondan yararlanamadık ve zorlandık. Kazandığımız için oldukça mutluyuz. Devrede yarattığımız puan farkını tekrar sağlamak ve öne geçmek niyetindeydik. Sakatlıklar ve cezalıların olduğu yoğun bir dönemde kaybettiğimiz maçlar vardı. Bugün telafi için fırsat çıktı, zorlandık. Özellikle ilk yarıda, ritmi yakalayamadığımız zamanlar oldu. İkinci yarıda istediğimiz herşey vardı. Goller kaçırdık. Sow'un kaçırdığı gollerden sonraki üzüntüsü ve üzerinde yarattığı gerginliği, soyunma odasında paylaştık. Sow çok üzüldü. O önemli bir oyuncu. Defalarca gol kalitesini kanıtlamış bir oyuncu. Sow yine gollerine devam edecek. Bugün sonucu alamadı. Biz de ona destek olduk."

Futbolcularına yönelik son haftalarda yapılan sert hareketlere de sitemde bulunan Yanal, "Fena hareketlerin ve yaralayıcı hareketlerin özellikle son haftalarda

bizim takımın başına gelmesinden dolayı üzüntü içindeyiz. İki hafta önce Gosso'nun hayati bir şekilde yaralayıcı hareketi var. Bugün maalesef Mandjeck'in Emre'ye yaptığı bir hareket var. Bizde önemli figürler, önemli oyuncular var. Emre, Caner, Gökhan, Volkan gibi. Türk futbolunun önemli oyuncuları bunlar. Misyonlarını her yerde temsil ediyorlar. Bu oyuncularımızın başına gelen ufak tefek hareketler ve bazen hepimizin de kızdığı ama gündeme getirdiği çok şeyler oluyor. Onları hemen günah keçisi gibi çok rahatlıkla kurban edebiliyoruz. Bugün hem Emre hem de Kuyt'un başına gelenler konusunda çok masum davranabiliyoruz. Kimseye yapılmasın. Bizim oyuncumuz olduğu için söylemiyorum. Buna farklı bir tepki koymak ve bütün oyuncuların da buna dikkat etmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Son haftalarda bizde bu türlü hadiselerin üst üst gelmiş olmasını, tesadüf olarak değerlendirmek ve düşünmek istiyorum" diye konuştu.

Teknik direktör Ersun Yanal, futbolcularını kutladığını ve nasıl bir pozisyonda bulunduklarının farkında olduklarını ifade ederek, "Bu yolculukta şampiyon olmak

için bundan sonra da elimizi sıkı tutup en iyi sonuçları alacağız" dedi.

Yanal, tribün olayları nedeniyle tatil edilen Trabzonspor maçında hakem kararının ardından soyunma odasına doğru hareketlenmesiyle ilgili soruya, "Futbolun konuşulacağı çok konu var, polemik yapılacak konu gündeme getiriliyor. Polemik yapılacak güzel bir malzeme. Herkes bu malzemeyi işliyor ama futbolun konuşulacak o kadar şeyi vardı ki. Siz bu girişi konu yaptınız, ben bunu hiç değerlendirmiyorum bile. Orada bulunan herşey içinde bir ben mi kaldım? Cesaretin nerede olduğu öyle şeylerle ölçülmez" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin "Açıklamalarınızdan Fenerbahçe'nin üzerinde manipülasyon yapılıyormuş gibi bir intiba edindim" şeklindeki ifadesi üzerine Yanal, "Ben manipülasyon demedim. Benim kanaatim şu. Türkiye'de futbolun tertemiz olması için herkes uğraş veriyor. Başta bu konuda hiç söz almayan belki de hiç yorum yapmayan kişilerden bir tanesiyim. Herşey ortada. Ben bu konunun içine girmeyeceğim. Ama her şeyin ortada olduğunu ve nelerin ne olduğunu da hepimiz çok iyi biliyoruz. İşte geldiğimiz nokta ortada. Her şeyin manipüle edildiği bir yerde bunu konuşmak çok zor" dedi.

Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün, istedikleri 3 puanı aldıklarını söyleyerek, "Kayseri Erciyessporlu futbolcular, çok dirençli oynadı. Çok da iyi oynadılar. Rakiplerimizin puan yitirdiği bu haftada, kazanmamız gerekiyordu. Zaman zaman iyi oynadık. Belki büyük bölüm, düşük tempoda oynadık. Ama istediğimiz puanı aldık ve çok mutluyuz" dedi.

Dirk Kuyt da kendileri adına kolay bir maç olmadığını belirterek, "Çok gol fırsatı bulduk. Daha fazla gol de atabilirdik. Günün sonunda kazanmak çok önemliydi. Takım olarak kalan 9 haftadaki baskıyı kaldırabilecek bir kaliteye sahibiz. İki deplasman maçında, mağlup olduk ama savaşmaya devam ettik. Trabzon'da son derece zor bir gece geçirdik. Umarım bir daha da böyle bir şey yaşamayız. Bir yandan da futbola devam ediyoruz. Bugün de yine 3 puan için sahaya çıktık. Bu takım şampiyonluk için hem karakter olarak hem mantalite olarak neler yapabildiğini, en iyi şekilde gösteriyor. Bu takımın bir parçası olmaktan son derece mutluyum" diye konuştu.

Goller kaçıran Sow'un yaşadığı üzüntüyü paylaştıklarını belirten Kuyt, "Takımımızın en iyi oyuncularından birisi. Futbolda böyle şeyler olur. Bizim için

son derece önemli goller attı. Sezonun bundan sonraki bölümünde de atacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYSERİ ERCİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KARAMAN: "KAPASİTEMİZİN ÜSTÜNE ÇIKIP, EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIK"

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, şampiyonluğa oynayan bir takım karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Maçın başında önemli birkaç pozisyonumuz oldu. Ancak sonra mağlup duruma düşüp, beraberliği yakaladık. Golden hemen sonra bir dakika içinde, 2. golü yedik. Golde Emenike'nin de şansı var. Bilerek bir vuruş değil, top dizine çarpıp gol oluyor. Maç 1-1 devam etseydi, rakibimize problem yaratabilirdik. Fenerbahçe iyi bir takım, iyi pas yapıyor ve zaman zaman tempolu oynayarak, hücumda etkili olabiliyor. Caner Erkin de önemli bir oyuncu, bugün 10'uncu asistini yaptı. 2-1'den sonra 2-3 tane Fenerbahçe'nin kaçan pozisyonları veya bizim kalecimizin kurtardığı pozisyonlar var. Biz kapasitemizin üstüne çıkıp en iyisini yapmaya çalıştık. Karşımızda şampiyonluğa oynayan bir takım vardı. Rakibimizi tebrik ediyorum. Hakem de maçı cesaretli yönetti. Ne olursa olsun, bu atmosferde verdiği kararlar önemliydi."

Ligde kalma şanslarıyla ilgili bir soru üzerine Karaman, "Küme de düşebiliriz ama biz takım olarak bugün şampiyonluğa oynayan bir ekibe karşı oynadık. Gelişmekte olan 'gelecekte biz bu ligde varız' diyen Erciyes'i izliyoruz. Diğer takımlara da saygı gösteriyoruz. Hak eden ligde kalacak" diye konuştu.

Teknik direktör Hikmet Karaman, kendisine göre penaltı kararının doğru olduğunu da vurgulayarak, "Gökhan Gönül hamle yapmış ama topa değmiyor. Hamlesi direkt Yasin'e olmuş. Bana göre çok net penaltı" dedi.

Hikmet Karaman, maç içerisinde Emre Belözoğlu ile yaşadığı diyalogda olumsuz bir şey olmadığını da açıkladı.

Kayseri Erciyesporlu futbolcu Georges Mandjeck, maça çok iyi başladıklarını ancak çok kötü anda gol yediklerini ifade ederek, "Sonra 1-1 eşitliği sağladık. Gol attıktan hemen sonra, 2. golü kalemizde görmemiz kötü oldu" dedi.

Edinho da Fenerbahçe ile başa baş oynayabileceklerini gösterdiklerini vurgulayarak, "Takım olarak kolay ve kötü goller yememeliyiz. Önümüzdeki haftalarda

bunu düzeltmemiz gerekiyor. Çalışmaya devam edeceğiz. Umarım gereken puanları alırız" ifadesini kullandı.

ht (os)