Yeni sezon planlamalarına başlayan Fenerbahçe'nin ilk işi takımın başına bir sportif direktör getirmek olmuştu. Giuliano Terraneo takımla ilgili çalışmalarına hemen başladı. İsmail Kartal'ın görevi bırakmasıyla boşalan teknik direktör koltuğuysa gündemin ilk maddesi halinde. Ancak bu görev için çok sayıda aday bulunuyor; Jorge Jesus, Luciano Spalletti, Patrick Vieira, Unai Emery ve Di Matteo.

 

Haber ile ilgili metin girin!.

 

Jorge Jesus

 

2013'te Benfica ile oynanan UEFA Avrupa Ligi Yarı Finali'nden bu yana yönetimin takip ettiği Jorge Jesus, Benfica'daki görevini 2009'dan beri sürdürüyor. Portekiz Ligi'ni şampiyon bitiren Benfica, teknik direktörünü bırakmaya yanaşmıyor.

 

Spalletti

 

Spalletti daha önce Roma'da yaptığı sıçramayla dikkatleri çekmiş ve İtalya'da yılın teknik direktörü seçilmişti. Geçtiğimiz sezona kadar da Zenit'te çalışan Spalletti, sadece Terraneo ile aynı dili konuşması ve futbol kültürü olarak yakın olmaları nedeniyle adaylar arasında bulunuyor. Spalletti Zenit'te çalıştığı dönemde Bruno Alves'in de hocasıydı.

 

Vieria

 

Patrick Vieira ise parlak futbolculuk kariyerine teknik direktör olarak devam ediyor. Manchester City'nin Elit Gelişim Departmanı'nın başında altyapıyı yönlendiren Viera ile Newcastle United da ilgileniyor. Premier Lig ekibi de Vieira'yı takımın başına getirmek istiyor. Vieira Fenerbahçe'nin ilgisine olumlu yaklaştı ancak henüz iki taraf da net bir karar vermedi.

 

Unai Emery

 

Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Unai Emery de Terraneo'nun radarındaki bir diğer isim. Emery'nin Avrupa Kupaları’ndaki tecrübesi ve başarıları sarı lacivertlilerin ilgisini çekiyor.

 

Di matteo

 

Fenerbahçe'nin görüştüğü bir diğer isim ise Roberto Di Matteo. Chelsea ile 2011-2012 yılında Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak futbol kamuoyunun dikkatini çeken İtalyan teknik adam geçtiğimiz günlerde Schalke'deki görevinden istifa etmişti.

 

Sözleşmesi biten oyuncular

 

Sözleşmesi biten oyuncuların geleceğiyle ilgili çalışmalar da çarşamba gününden itibaren yapılacak. Emre Belözoğlu, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Selçuk Şahin, Pierre Webo ve Mert Günok ile devam edilip edilmeyeceği oyuncular ve temsilcileriyle görüşüldükten sonra netleşecek.