Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller, 17. dakikada Uygar, 39. dakikada Ramazan, 55. dakikada Caner, 59. ve 82. dakikalarda Van Persie ile 68. dakikada Fernandao'dan geldi.Giresunspor'un tek sayısını ise 77'de Abdulkadir kaydetti. Karşılaşmada 2 gol atan Robin van Persie ile rakip yarı alanda sürekli baskı yapan ve 1 kez de ağları sarsan Uygar alkış topladı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 12 yaptı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Giresunspor ise grupta puansız olarak son sırada kaldı.

H Grubu'nun 5. hafta mücadelesinde Fenerbahçe 20 Ocak günü Tuzla spor ile karşılaşacakken, Giresunspor ise evinde Antalyaspor'u konuk edecek.

PEREIRA'DAN TAM 10 DEĞİŞİKLİK BİRDEN

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 4. hafta maçında PTT 1. Lig ekibi Giresunspor karşısında takımını 10 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Ülker Stadı'ndaki karşılaşmada Pereira, Giresunspor'u deplasmanda 2-0 yendikleri son maçın ilk 11'inde 10 değişiklik yaparken sadece Ozan Tufan'ı oynattı.

Giresun deplasmanında forma giyen Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Simon Kjaer, Mehmet Topal, Josef de Souza, Jose Fernandao, Luis Nani, Şener Özbayraklı, Lazar Markovic ve Abdoulaye Ba, ikinci Giresunspor maçında ilk 11'de şans bulamadı. 

Sahaya kalede Fabiano Ribeiro'yla çıkan sarı-lacivertlilerin savunma dörtlüsünde Gökhan Gönül, Bruno Alves, Michal Kadlec ve Caner Erkin yer aldı. Orta sahanın ortasında Mehmet Topuz, Ozan Tufan ve Diego Ribas'ı oynatan Portekizli teknik adam kanatlarda genç futbolcular Uygar Mert Zeybek ile Ramazan Civelek'e forma verdi. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Robin van Persie yer aldı.

VAN PERSIE VE DIEGO KADRODA

Sarı-lacivertlilerde sakatlıklarından kurtulan Van Persie ile Diego Ribas, Giresunspor karşısında sahaya ilk 11'de çıktı.

Van Persie ile ilk yarının son haftasında Medicana Sivasspor maçında sakatlanarak 29. dakikada oyundan çıkan Diego, uzun süre takımdan ayrı çalışmıştı. Diego geçen hafta, Van Persie ise dün takımla antrenmana çıkmıştı. Fenerbahçe'de az forma şansı bulan Kadlec, Mehmet Topuz ile genç oyuncular Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek de Giresunspor karşısında ilk 11'de yer aldı.

Sakatlıklarından dolayı Abdoulaye Ba, Alper Potuk, Ertuğrul Taşkıran ve Raul Meireles'in kadroda yer almadığı sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde Volkan Demirel, Hasan Ali, Kjaer, Mehmet Topal, Fernandao, Şener ve Markovic forma şansı bekledi.

Fenerbahçe'de Luis Nani, Volkan Şen ve De Souza ise Portekizli teknik adam Pereira tarafından maç kadrosuna dahil edilmedi.

İLK YARIYA GENÇLER DAMGA VURDU

Fenerbahçe'de ilk yarıya ilk 11'de başlayan iki genç oyuncu, Ramazan ve Uygar damga vurdu. İki oyuncu ilk yarıdaki 2 golü kaydetti.

17. dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun sol ayağıyla kavisli ortasında ceza sahası içinde iki stoperin arasından iyi yükselen Uygar Mert Zeybek kafayla topu filelere gönderdi.

39. dakikada ise sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül'le girdiği verkaç sonrasında tekrar topla buluşan Ramazan Civelek, ceza sahası içinde sol ayağının içiyle yaptığı vuruşta topu kalecinin solundan filelere gönderdi.

Fenerbahçe soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İKİNCİ YARIDA HARİKA GOLLER

Karşılaşmanın 2. yarısında izleyenler açısından oldukça güzel goller atıldı. Özellikle Robin van Persie ve Caner Erkin, yaptıkları harika vuruşlarla stadı dolduran Fenerbahçe taraftarlarını çılgına çevirdi.

55. dakikada Gökhan Gönül'ün pasında Mehmet Topuz topu kontrol edemiyor. Araya giren Rıdvan Sağlam'la girdiği ikili mücadele sonrasında ayakta kalan Caner Erkin uzak mesafeden sol ayağıyla sert vuruyor ve topu ağlara gönderdi.

VAN PERSIE'DEN 2 GOL BİRDEN!

Oldukça rahat bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe'de, sakatlıktan dönen Robin Van Persie de 2 golle taraftarları selamladı.

59. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Gökhan Gönül yerden penaltı noktası üzerindeki Robin Van Persie'ye çıkardı, Robin Van Persie'nin gelişine sol ayağıyla çok sert şutunda top sol üst köşeden ağlarla buluştu.

68. dakikada Caner Erkin, sol kanattan serbest vuruşu kullandı, ön direkte iyi yükselen Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda kaleci Anıl Atağ topu direk dibinden çeldi. Dönen topu Mehmet Topal ıskalayınca topu önünde bulan Fernandao fırsatçılığını konuşturdu ve topu ağlara gönderdi.

GİRESUN GOLÜ BULDU, VAN PERSIE '6' YAPTI

Giresunspor, 77. dakikada Abdulaziz Solmaz'ın golüyle skoru 5-1'e getirdi. Alaattin Tosun'un ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Abdulaziz Solmaz, ceza sahasına girmeden plase vuruşunu yaptı, kaleci Fabiano Ribeiro'nun müdahalesine rağmen top filelerle buluştu.

82. dakikada Robin Van Persie, kendisinin ikinci takımının altıncı golünü atıyor. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Lazar Markovic'in arapasında Robin Van Persie topla buluşuyor. Robin Van Persie önce Emre Can Coşkun'u daha sonra kaleci Anıl Atağ'ı çalımlıyor ve topu boş kaleye gönderdi.