FENERBAHÇE, FİNALDE GALATASARAY ODEABANK'IN RAKİBİ OLDU Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 56-61 yenerek finale çıktı.

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde bu akşam oynanan son maçta Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Fenerbahçe karşılaştı. Nefesleri kesen bir mücadelenin sonunda Fenerbahçe, 56-61 galip ayrılarak finalde Galatasaray Odeabank'ın rakibi oldu. Fenerbahçe takımından maçın en değerli oyuncusu seçilen Angel Mc Coughtry'e ödülünü A Milli Kadın Takımı Menajeri Canan Erdoğan verdi.

İlk periyodu Angel Mc Coughtry'in sayılarına Ana Leas ile karşılık veren Mersin temsilcisi 18-15 önde tamamladı. İkinci periyotta da atılan karşılıklı basketler sonucunda oyundaki denge bozulmadı ve ilk yarıyı Mersin Büyükşehir Belediyesi, Courtney Paris'in sayılarıyla 29-26 önde kapattı. Üçüncü periyotta skor üstünlüğü devamlı el değiştirirken, Fenerbahçe son periyoda 44-45 üstün girdi. Final periyodunda rakibine oranla daha az hata yapan Fenerbahçe maçtan 56-61 galip ayrıldı.

Sarı Lacivertlilerde Angel Mc Coughtry'in 21 sayılık performansının yanı sıra Cappie Pondexter'ın da 14 sayı, 8 ribaundluk katkısı galibiyette etkili oldu. Mersin temsilcisinde ise Courtney Paris'in 22 sayı, 12 ribaund, Ana Leas 13 sayı ile maçı tamamladı. ANKARA /