Vitor Pereira, son dönemde bekleneni veremeyen iki oyuncusunu kenara çekerken, Alper ve Ozan Tufan’a forma şansı verecek. Volkan Şen de Lazar Markovic’in yokluğunda takımın itici gücü olacak.

 
Fenerbahçe’nin Braga’da elenmesi sonrasında teknik direktör Vitor Pereira ciddi değişime gidecek, kadrodaki bazı isimlere kulübe yolu görünecek.
 
Portekizli teknik adamın, son dönemde bekleneni veremeyen Nani ve Diego’yu yedeğe çekebileceği belirtildi. Vatandaşı Nani’yi bazı maçlarda kulübeye çekmesine rağmen Braga karşısında ilk 11’de sahaya süren Pereira, yine istediğini alamadı. Diego da sürekli oynamasına rağmen beklentilerin altında kaldı. Hem takım içindeki rekabeti arttırmak hem de takıma hareket getirmek adına Pereira, bu iki ismin yerine Ozan Tufan ve Alper’i düşünüyor.
 
Sezon başında bekleneni veremeyen Ozan, daha sonra tesislerde kalmaya başlamış ve tamamen futbola odaklanmıştı. Başkan Yıldırım’ın desteği ile futbolcu ikinci yarı ile birlikte kendini bulmaya başladı. Genç futbolcu, şampiyonluk yolundaki kritik haftalarda da önemli görevler alacak.
 
Alper, Volkan Şen ve Ozan Tufan gibi isimler, sezon başında Pereira için daha çok alternatif oyuncular olarak görülüyordu.
 
Sezon içinde Nani ve Diego’daki düşüşün aksine bu isimlerin yükselen performansı sarı-lacivertlilerin teknik patronunun fikrini değiştirdi. Artık Pereira da bu üç ismi aynı anda oynatmaya hazırlanıyor. Markovic’in yokluğunda Volkan Şen, Nani’nin formsuzluğunda Alper ve son olarak Diego’nun düşen performansının ardından Ozan, takımın ofansif anlamdaki gücü de olacak. Üçlü, hem goller arayıp hem de Van Persie’ye şanslar oluşturmaya çalışacak.  Pereira, ertelenen Galatasaray derbi maçı kadrosunda da Nani ve Diego’ya ilk 11’de yer vermemişti.

Kaynak : Skorer