Süper Lig'de 29 Şubat'ta oynan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde toplam 646 bin dakika ve 543 bin MB Wi-Fi internet kullanımı ile rekor kırıldı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, derbi maçında sunduğu iki saatlik Wi-Fi hizmeti kapsamında tüm statta toplam 646 bin dakika Wi-Fi internet kullanımı sağlayarak bir rekora imza attı. Maç boyunca seyirciler aynı zamanda 543 bin MB büyüklüğünde video ve fotoğrafı internette paylaştı ve cep telefonlarına indirdi.

Maç süresince gerçekleştirilen 646 bin dakikalık kullanım; 7 bin adet 90 dakikalık maç, 215 bin adet maç özeti ve 1,3 milyon adet gol tekrarı izlemeye eşdeğer bir zamana denk geliyor.

Sadece Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine özel olarak 2 saat boyunca ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunan Türk Telekom, bu hizmetten operatör bağımsız olarak stada gelen tüm taraftarların yararlanmasını sağladı.

TÜRKİYE'NİN WI-FI VE 4.5G TEKNOLOJİSİNE HAZIR İLK VE TEK STADYUMU

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, 2015 Ekim ayında Türk Telekom'un üstün teknolojisiyle baştan aşağı donatıldı ve Wi-Fi altyapısı ile 4.5G’ye hazır hale getirildi. Böylece kompleks, mobil şebekesiyle Türkiye’nin ilk ve tek yeni nesil akıllı stadı oldu. Bu sayede 400'den fazla noktadan sağlanan Wi-Fi kapsamasıyla, 50 bin kişinin kesintisiz olarak internet deneyimini yaşayabildiği bir yer haline geldi. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'de kullanılmaya başlanacak 4.5G teknolojisi, ilk kez Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde kuruldu.

Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi "Yeni Nesil Stadyum" Projesi, Türk Telekom'un teknolojik çözümleri sayesinde taraftarlara, maç heyecanı ile gol sevincini daha coşkulu yaşamaları ve bu coşkuyu internet üzerinden paylaşmaları için de pek çok yeni uygulama sunuyor.

Kaynak : AA