FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün resmi yayın organlarından Fenerbahçe Dergisi'nin Kasım/2013 sayısına yazdığı "Büyüklük; geride bırakabilmektir..." başlıklı yazısı şöyle:
"Sevgili Fenerbahçeliler,
Fenerbahçemizin seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nu büyük bir olgunluk ve başarı içinde tamamladık.
Öncelikle Türkiye'nin her yanından, Amerika'dan, İsveç'ten, Almanya'dan, kısacası Dünya'nın dört bir tarafından Kongresine ve Fenerbahçe'sine sahip çıkmak için koşup gelen tüm Fenerbahçelilere, Aziz Yıldırım'a oy versin vermesin herkese şükranlarımı sunuyorum.
Onlar, kopartılan tüm yaygaralara rağmen Fenerbahçe için son karar merciinin Genel Kurul ve Sarı - Lacivert sandıklar olduğunu ortaya koyanlardır.
Onlar ki, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü demokrasiye olan bağlılığını, olgunlukla kardeşçe ve barış içerisinde tüm dünyaya haykıran 9380 kişi ve mazeretleri nedeniyle katılamayan ve bu şölene rakibimiz olarak dahi katkı sağlayan tüm Fenerbahçelilerdir Bu arada tarihi kongremizin böylesine eşsiz bir mekanda yapılabilmesinden dolayı, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'yı Kulübümüze kazandıran Ülker Grubu adına Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Ülker'e teşekkürlerimi buradan bir kez daha sunmayı bir borç biliyorum.
Bununla birlikte; seçilmemizin ardından tebrik mesajlarını bizlerden esirgemeyen, telefonla, telgrafla ya da yayınladıkları mesajlarla iyi dileklerini bizlere ulaştıran spor, sanat, medya ve siyaset dünyasının değerli isimlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Sevgili Fenerbahçeliler, yeri gelmişken bizleri fazlasıyla rahatsız eden ve seçimin ardından Fenerbahçe'ye zarar vermek maksadıyla kasıtlı olarak yaratılan bir algıyı sizlerle paylaşmak gereğini duymaktayım.
Tüm kamuoyu şunu çok iyi bilmelidir ki; Fenerbahçelilik bir üst kimliktir. Ve Fenerbahçe bu üst kimliğin altında; her türlü siyasi, kültürel, dinsel ve hatta düşünsel farklılıklar taşımakta ve bununla da gurur duymaktadır. Tıpkı ülkemiz gibi... Ve bilinmelidir ki; Fenerbahçe, tüm bu farklılıkları taşıyan tüm Fenerbahçelilerindir. Bu konuda kararlılığımız ve hassasiyetimiz en üst noktadadır.
Fenerbahçe'yi Dünya'nın örnek bir spor kulüplerinden biri yapmak konusunda kararlı olan bizlerin, sportif mesajların dışındaki söylem ve eylemlerin Kulübümüzden uzak tutulması yolunda da aynı kararlılık ve hassasiyette olduğumuz hususu, izahtan varestedir. Siz gerçek Fenerbahçelilerin de bu konuda aynı düşünce ve davranış tarzında olduğunuzu bilmekle birlikte, bu konudaki yaratılmaya çalışılan algı ve oyunlara karşı daha dikkatli olunması gerekliliğini buradan bir kez daha yineliyorum.
Geçmişi geride bırakmak ve geleceğe yön verebilmenin ilk koşulu olarak, bizler de kongreyi ve seçimi bir kenara bırakıp asli işimiz olan spora dönmeliyiz. Hem de zaman kaybetmeden... Zira bu hafta çok önemli bir müsabaka oynayacak olan futbol takımımızın sizlerin ve bizlerin desteklerine ihtiyacı var. Kazanma ve mücadele hırsı üst düzeyde olan karakterli ve taraflı tarafsız herkesin saygı duyduğu bir futbol takımımız var. Öncelikle başta Ersun Yanal olmak üzere tüm teknik ekibe ve futbolcularımıza sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.
Bununla birlikte sizlerden önemli ricam; aynı saygının ezeli rakibimizden de esirgenmemesidir. Her konuda örnek olan Kulübümüzün, bu konuda da üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine olan inancım tamdır.
Taraftarlarımızın rakip takım oyuncu ve yöneticilerine yönelik herhangi bir davranış ya da hakaret içeren söylemlerde bulunmadan, sadece takımını destekleyeceğini ve sonuç ne olursa olsun her iki takımın oyuncu ve temsilcilerine hak ettikleri saygıyı göstereceklerini biliyorum.
Bu arada özellikle spor medyası ve rakip kulüp yönetici arkadaşlarımızın da tıpkı bizlerin yapacak olduğu gibi, müsabaka öncesinde spor ve dostluk dışında kamuoyunda gerginlik yaratacak mesajlardan kaçınmasını, hafta sonu sadece dost ve rakiplerimizle top oynayacağımızı, bunun bir spor ve şölenden başka bir şey olmadığını unutmamalarını diliyorum.
Bu vesile ile basketbolda ve özellikle Euroleague'de tüm camiamıza ve Türk sporuna büyük heyecan veren başarılı sonuçlar alan Fenerbahçe Ülker'i de gönülden kutluyorum. Bir basketbol duayeni olan hocamız Obradovic'in takımımıza olan gözle görülür katkısı ve geleceğimizi planlamadaki kararlılığı, hepimizi fazlasıyla memnun etmektedir. Kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
9 branşta zirveyi hedefleyen Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tüm değerli sporcularına başarılar diliyor ve tüm Fenerbahçe camiasını saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Dününde bugününde ve yarınlarında Fenerbahçe olan herkese gönülden selamlarımla" UD(UD/FG)