FENERBAHÇE Kongre Üyesi olan ve başkanlık için adaylığını açıklayan Yamen Uzun, tüm üyelere gönderdiği yazılı açıklamada "FB'yi içine düşeceği kaos ortamından uzak tutmak ve her kesim ile barış için aday olduğumu açıklarken iki başkan adayı arasındaki bu hesaplaşma sürecini ibret ve utançla izliyorum. Böyle bir sürecin sonunda seçilen kulüp başkanından nasıl bir sportif başarı bekleyeceğiz?" diye sordu.
Aziz Yıldırım'ın başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından seçime kısa bir süre kala, FB camiası oldukça gergin bir ortam içinde olduğunu belirten Uzun, "Herkes ile barış ve Pozitif değişim" sloganıyla göreve talip olduğunu söylemiş ve gerekirse barış için tüm kulüplerin kapısını çalmaya hazırım demişti.
Yamen Uzun, kongre üyelerine gönderdiği yazılı açıklamada "Başkanlık yarışını aynı zamanda siyasal bir temel üzerinden götürmek isteyen Sn. Aziz Yıldırım ve Sn. Mehmet Ali Aydınlar'dan birinin başkanlığı kazanması halinde Fenerbahçe Kulübü'nde barış ortamının sağlanamayacağı ve bu temelde sportif başarının kazanılamayacağı bugünden aşikardır. Bu kin ve nefret kutuplarından herhangi birisinin başkan olması durumunda kulübümüzün içine düşeceği durumu düşünmek istemiyorum. Siz değerli kongre üyelerinin bu mevcut durumu doğru değerlendirerek bu önemli görevi, kurumsal yapıyı, mali ve idari yönetimi iyi bilen, Fenerbahçe'nin önceliğinin sportif başarı ve her kesimle barış olduğunu söyleyen bize teslim edeceğinizden eminim. Fenerbahçe'nin bu dönemde ne hibelere ne de inşaat projelerine ihtiyacı vardır. Fenerbahçe'nin, kaynak yaratacak ve bunları akıllı kullanacak uzun vadeli planlama vizyonu ile barış sürecinde büyük sportif başarılar elde edecek yönetimlere ihtiyacı vardır." dedi.
Yamen Uzun ayrıca, şu anda görevde olan kişilerin mevcut yönetimin değil FB Spor Kulübü'nün mensupları olduğunu hatırlamaları gerektiğini belirtti.
Yamen Uzun, başkanlık sürecinde yaşananlardan rahatsızlığını dile getirerek şöyle konuştu; "Bilinmelidir ki şu anda sorumlu konumda Fenerbahçe'de görev alan arkadaşlar mevcut yönetimin değil Fenerbahçe Kulübü'nün mensuplarıdır. Her kongre üyesinin başkan adayı olma hakkı olduğu gibi, adaylıklarını ilan edenler de Fenerbahçe'ye hizmet için bu hakkı kullanmak istemektedir. Bu nedenle;
Genel Kurul kararı alındıktan sonra Başkan adaylığını açıklamış herkese eşit mesafede yaklaşmak ve kullanılacaksa Fenerbahçe kulübünün yazılı ve görsel yayın organlarını her adaya eşit olarak kullandırmak durumunda olmalıdırlar.
Her Genel Kurul üyesinin genel kurul başlama tarihinden 15 gün önce gündemi de içeren çağrı mektuplarını, faaliyet raporlarını ve mali tabloları alma hakkı yasaldır. Bu hakkın ihlali Genel Kurul iptal nedenidir.
14 bin kayıtlı üyesi olan bir kulüpte demokratik ve eşit şartlarda bir seçim yapılabilmesi için diğer adayların da üyelere mesajlarını iletebilecek elektronik iletişim bilgilerinin verilmesi çağımızın bir ihtiyacıdır."
Yamen Uzun sözlerini şöyle tamamladı: "Biz kulübümüzden yukarıda sıraladığımız eksikleri resmi olarak talep etmemize rağmen tarafımıza talebimizi yerine getiremeyeceklerini belirten resmi bir cevap verilmiştir" (UD/FG)