Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında pazar günü deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, 3 günlük iznin ardından bu akşam yaptığı antrenmanla hazırlıklarına başladı.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde saat 18.30'da başlayan antrenman 1 saat 20 dakika sürdü.

Isınma hareketleriyle başlayan antrenmanda 3 gruba ayrılan oyuncular 5'e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. Ardından dar alanda çift kale maçla devam eden antrenman bireysel çalışmalarla tamamlandı. Çİft kale maçı kazanan takım objektiflere verdiği pozla galibiyeti kutladı.

Egemen Korkmaz özel program eşliğinde çalışmalarını sürdürürken, geçtiğimiz günlerde kasık ameliyatı olan Hasan Ali Kaldırım ise antrenmanda yer almadı. Antrenmanın ikinci bölümünde ise sağ bacağına darbe alan Salih Uçan, tedbir amaçlı antrenmanı yarıda bıraktı.

Bu arada Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu da antrenmanın bir bölümünü takip etti.

SAKATLARIN SON DURUMU

Takım Doktoru Burak Kunduracıoğlu, sakatlığı bulunan oyuncuların durumlarını Fenerbahçe Televizyonu'na değerlendirdi.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde kasık ameliyatı geçiren Hasan Ali Kaldırım'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Dr. Burak Kunduracıoğlu, "Sporcularda kasıkta sık görülen bir durum söz konusu ve buna 'sporcu kasığı' da deniyor. Bu durumlarda oyuncuya blokaj yapılır ve takım içinde tutmaya çalışılır. Fakat şampiyonluk gelince artık önümüzdeki sezonun planlamaları yapıldığı için ağrıları olan oyuncularımızın ameliyatına karar verdik, tabi bunu teknik heyet ve yönetimle konuşarak gerçekleştirdik. Hasan Ali, gayet başarılı bir operasyon geçirdi. 3 hafta içinde koşulara başlayacaktır. Yeni sezona hazır olacaktır" diye konuştu.

Egemen Korkmaz'ın sakatlığına ilişkin de açıklama yapan Kunduracıoğlu, "Egemen Korkmaz'ın son çekilen MR'larında kıkırdaklarından birinin yüzde yüz iyileştiğinin, diğerinin ise yüzde 70 iyileştiğini gördük. Oyuncumuz en kısa sürede takıma katılacaktır" dedi.

Öte yandan 1907 Fenerbahçe Derneği, düzenlediği etkinlik kapsamında üye ve yöneticileriyle birlikte Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ne gelerek takımın antrenmanını izledi. Antrenman öncesinde oyuncularla bir araya gelen misafirler, futbolcularla fotoğraf çektirip, imza alma şansı da buldular.

Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını yarın saat 11.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.

CANER ERKİN: "BU SENE ELDE ETTİĞİMİZ ŞAMPİYONLUK ÇOK ÖNEMLİ"

Milli futbolcu Caner Erkin, ligin bitimine 3 hafta kala ilan ettikleri şampiyonluğun çok önemli olduğuna değindi.

Fenerbahçe Televizyonu'na konuşan Caner şu ifadeleri kullandı:

"Bu sene elde ettiğimiz şampiyonluk çok önemli. Başta Başkanımız olmak üzere bütün camiamıza ve taraftarımıza hayırlı olsun. Sezonun geri kalanında belki hocamız oynamayan oyunculara da şans verecektir. Onların da elinden geleni yapacağına inanıyorum. Evet, bizim için çok güzel ve anlamlı bir şampiyonluk oldu. Rakiplerimizle aramızdaki puan farkını koruyarak sezonu noktalayacağız."

İSTANBUL /

gh(gh)