FENERBAHÇE - AKHİSAR BELEDİYE MAÇININ ARDINDAN FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ YANAL: "SKOR ÜRETEBİLECEĞİMİZ BİR OYUN OYNAYABİLİRDİK. BİRAZ CÖMERT OLDUK" AKHİSAR BELEDİYE TEKNİK DİREKTÖRÜ HAMZAOĞLU: "PENALTI POZİSYONUNDAN ÖNCE TOP RAKİPTEN TACA ÇIKTI" Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Akhisar Belediye'yi 4-0 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Yanal, ilk olarak konuşmasına, Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkan vekili Orhan Saka ile Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'in annesinin vefatları nedeniyle başsağlığı dileyerek başladı.

Akhisar Belediyespor karşısında daha da farklı bir skor bulabileceklerini ancak bu konuda biraz cömert davrandıklarını anlatan Yanal, mücadeleyle ilgili şunları söyledi:

"Ne kadar deplasmanda gol atmayan bir takım da olsa, yine en az gol yiyen takımlardan birisiyle oynadık. Karşımızdaki büyük takımlarla oynadığı maçları kazanmış, berabere kalmış, yenilmemiş bir takımdı. İkinci bölge savunmasını en iyi yapan takımdı. Rakip eksik kaldı, penaltıyı kaçırdık, 5-6 dakikalık stresi attık ve golü bulduk. Daha da skor üretebileceğimiz bir oyun oynayabilirdik. Biraz cömert olduk. Ancak en azından rakibimize pozisyon vermeden, daha önde baskı kurarak, o cömertliğimizi de giderseydik daha farklı skor elde edebilirdik. Önemli olan maçı bugün kazanmamızdı. Şampiyonluk yolunun bu türlü maçlardan geçtiğinin bilincindeyiz. Derbi kazanmakla şampiyon olunmuyor. Oyuncularımız ve biz bu konuda oldukça hassas davranıyoruz."

Caner'in yokluğunda Hasan Ali'nin performansının savunma anlamında kusursuz olduğunu dile getiren Yanal, "Ofansif güç biraz daha deneyim ve oyun

tecrübesi istiyor. Hasan Ali buna biraz uzak kaldı. Bence başarılıydı" dedi.

Devre arası transferi düşünüp düşünmedikleri sorusuna Yanal, "Şu anda gündemimize hiç transfer gelmedi. Hiç transferi konuşmadık. Şu andaki kadronun performansıyla ilgileniyor ve bundan başka bir şey düşünmüyoruz" yanıtını verdi.

Akhisar Belediyespor'un ilk yarıda iki önemli oyuncusundan yoksun kalmasının Fenerbahçe'nin işini kolaylaştırıp kolaylaştırmadığı sorusu üzerine de Yanal, "Elbette ki rakipte birisi aksıyor, sakatlanıyor. Sonuçta bu süreç içinde karşılaşan takımların gücü burada belli oluyor. Bu bizim için de olabilirdi. Ben bunu bir mazeret olarak düşünmüyorum. Bir kadroyla mücadele ediyoruz, rakibimizin de bir kadrosu var. Bu kadro kimle oynarsa oynasın galip gelmek için oynar. Oyunculara, 'bu çıktı, o olmadı' diye bakmam. Biz de 10 kişi kaldığımızda rakibimizle mücadele ettik, puanlar almaya çalıştık. Futbol böyle bir oyun" şeklinde ifadeler kullandı.

Maça 6 yedekle çıktıkları hatırlatılarak yöneltilen, "Bu, diğer oyunculara verilen bir mesaj mı? Altyapıdan beklediğiniz düzeyde oyuncu mu yok?" sorusunu Yanal, şöyle yanıtladı:

"Altyapıda A2 takımımız var. Onlarla çok sık antrenman yapıyoruz. Aşağıdan bir oyuncu almayı düşünmüyorum. Biz 24 kişiyiz. 24 oyuncuyla oynuyoruz.

Emre'nin sakatlığı vardı, Caner kart cezalısıydı. Yabancı sayısı belli, 6 kişi alıyoruz kadroya. 3 kişinin sorunu olsa 16 kişi çıkacağız sahaya. Bu kadromuzla

devam edeceğiz."

Birlikteliği, üst düzey dayanıklılığı, antrenmanları ve iyi oynama kapasitesini takıma daha da verdiklerinde, daha da iyi olacaklarını düşündüğünü anlatan Yanal, "Bir kulvarda gitmemiz avantaj. Biz bu sene şampiyon olacağız, şampiyon olmak istiyoruz. Bunun için kenetlendik, tüm oyuncularımızla bu seneyi

şampiyon bitirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Akhisar Belediye Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise, geçen hafta Torku Konyaspor karşısında aldıkları galibiyetten sonra İstanbul'a iyi bir sonuç almak için geldiklerini vurgulayarak, "Maç istediğimiz gibi gitmedi. Maçın başında Bilal'in sakatlığının nüksetmesi, Sonko'nun atılması bizi saha içinde zayıflattı. Karşımızdaki takım Fenerbahçe. Golü buldular ve sonra da iyi oynadılar. Topa sahip olarak bizi yordular. Oyuncularımı da mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Skorun 10 kişi kalmamıza rağmen böyle olmasını istemezdim" dedi.

Genelde hakemler hakkında konuşmayı sevmediğini dile getiren Hamzaoğlu, gelen bir soru üzerine maçın hakemiyle ilgili şu yorumu yaptı:

"Penaltı pozisyonundan önce top rakipten taca çıktı. Dördüncü hakeme bunu söyledim, gördüğünü söyledi ama hakemi uyarmadı. Dördüncü hakemle aramızda böyle bir konuşma geçti. Sonko'nun gördüğü ilk sarı kart doğru ama ikinci sarı kart penaltı olmasına rağmen gösterilmeyebilirdi. Pozisyon penaltı ama sarı kart olduğunu düşünmüyorum. Bizim forvet oyuncularımıza yapılan bir sürü faullü hareket vardı. Her şey eşit uygulansa belki Fenerbahçe'den de birileri atılabilirdi. Hakemler de hata yapabilir. Hiçbir şekilde kasıt olduğunu düşünmüyorum."

Bilal'in sakatlanması, Sonko'nun ise kırmızı kart görmesini maçın kırılma anı olarak değerlendiren Hamzaoğlu, deplasmanda bu sezon henüz gol atamamalarıyla ilgili olarak ise "Bugün aslında maça iyi başladık. Ceza sahasında birkaç atağımız da oldu. Bugün gol bulabilirdik. Demek ki bir sorunumuz var hala gol atamadık" dedi.

Devre arası herhangi bir oyuncularına transfer teklifinin gelmesi durumunda ne yapacaklarıyla ilgili bir soruya Hamzaoğlu, "Transferi düşünmedik ama oyuncularıma teklif gelirse onların da geleceğini düşünerek hareket ederiz. Biz oyuncularımızdan, oyuncularımız da bizden memnun. Onların talep edilmesi bizi de mutlu eder" yanıtını verdi.

Akhisar Belediyespor'un kalecisi Evren Özyiğit, ağır bir yenilgi aldıklarını ve çok üzgün olduklarını söyledi.

Evren, Kuyt'ın penaltısını kurtarmasıyla ilgili, "Penaltı şans işi. Kısmet, kurtardık. Açıkçası pek de bir işe yaramadı" değerlendirmesinde bulundu.

Yeşil-siyahlıların bir diğer futbolcusu Merter Yüce ise kırmızı karta kadar Fenerbahçe'yle başa baş bir mücadele ortaya koyduklarını kaydetti. HAKAN TARHAN - İSTANBUL / HT(GH)