Aynur TATTERSALL/LONDRA, () - WIMBLEDON Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 4. sırada bulunan İsviçreli tenisçi Roger Federer, Stan Wawrinka'yı mağlup ederek Wimbledon'da yarı finale yükseldi.

Sezonun üçüncü "Grand Slam" turnuvası Wimbledon Tenis Turnuvası'nın 9. gününde tek erkeklerde Roger Federer, vatandaşı Stan Wawrinka'yı 3-1 yenerek turnuvada yarı finale yükselen sporcu oldu. Daha önce 13 kez yendiği rakibi karşısında maça hızlı başlayan Federer, birinci sette arzu ettiği vuruşları yapamayınca bu seti 6-3 kaybederek, 1-0 geriye düştü.

İkinci sette iki sporcu da kendi servis oyunlarını kazanarak skoru 6-6 "Tie-break"e getirdi. Uzatma oyununda karşılıklı "mini-break"ler yapan iki sporcudan Federer, uzatma oyununu 7-5, seti de 7-6 kazanarak setlerde 1-1 eşitliği yakaladı.

Üçüncü set başında karşılıklı alınan sayıların ardından 7. oyunda Federer, Wawrinka'nın servis oyununu kırarak oyunda 5-3 öne geçti. Ayak çalışması ile topların arkasına erken geçen Federer, etkili "top-spin forhand" vuruşları ile Wawrinka'yı oyundan düşürdü ve kalan oyunları da kazanarak bu seti 6-4 aldı ve setlerde 2-1 öne geçti.

Kariyerinde 14 kez çim kort şampiyonluğu bulunan Federer, erken servis 4. sette erken oyun kırarak skoru 3-2 lehine çevirdi. Özellikle kendi servis oyunlarında "servis-vole" oyun tarzını uygulayan Roger Federer, aldığı kolay sayılarla bu seti de 6- 4 kazanarak oyunda 3-1 öne geçti.

Böylelikle Roger Federer, 2 saat 33 dakika süren maçı 3-6, 7-6 (7-5 tie-break), 6-4 ve 6-4'lük sonuçlarla 3-1 kazandı ve yarı finale yükselen sporcu oldu.

İlk defa iki İsviçreli sporcu Wimbledon'da çeyrek final oynama şansı elde ederken, çeyrek finale yükselen en yaşlı tenisçi olan Roger Federer, vatandaşı Wawrinka karşısında aldığı bu galibiyet sonrasında 35. kez Grand Slam'da yarı finaline yükselmiş oldu ve ülkesi İsviçre'de tenis sıralamasında 1 numaraya yükseldi.