Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsüne, Rize-Trabzon yolunda pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Yaralanan otobüs şoförü hastaneye kaldırıldı.


Alınan bilgiye göre, Feherbahçe -Çaykur Rizespor maçının ardından Feherbahçe kafilesini taşıyan otobüs Araklı ilçe girişinde pompalı tüfekli saldırıya uğradı.

Olay yeri inceleme ekipleri, yaklaşık 4 saat süren araştırmaların ardından 53 DE 618 plakalı otobüsü, detaylı inceleme için Trabzon Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

 

 

Polis ekipleri Karadeniz Sahil Yolu ve etrafındaki çalılık alanda da jeneratör yardımı ile inceleme yaptı. Yaklaşık 50 polis memuru etrafta delil aradı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından polis, Karadeniz Sahil Yolunu 5 saatlik aranın ardından trafiğe açtı.

 

 

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, saldırıya ilişkin "Son durum silah gibi gözüküyor. Çok net birşey söylemek erken ama bir tüfekle atılan bir tür mermi gibi gözüküyor. Bulgular öyle görünüyor" dedi.

 



Yapılan incelemelerin ardından emniyet yetkililer, Fenerbahçe kafilesini bir silahlı saldırya maruz kaldıklarını bildirdi. 
 

 

Şoför otobüsten yürüyerek indi

 


Öte yandan bu silahlı saldırı sırasında, Fenerbahçe takım otobüsünün şöförünun yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Fenerbahçe kafilesini taşımak için kiralan otobüsün şöförünün adının Ufuk Kıran olduğu ve kardeşinin de Çaykur Rizespor'da masör olduğu öğrenildi. Ufuk Kıran'ın otobüsten yürüyerek indirildiği ve polis aracıyla hastaneye götürüldüğü ifade edildi. 

 



 

Kartal: Şoför komaya girdi

 


Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, olaydan sonra otobüsün dışında muhabirlere; "Şoför komaya girdi. Silahla ateş edildi. (Otobüs camını göstererek) Bu silah, bu mermi izi." ifadelerini kullandı. 

 


Zırhlı araç talebi

 

Emniyet yetkilileri, yaşanan olayın ardından Fenerbahçe kafilesi için zırhlı bir araç talebinde bulundu. Futbolcular ve kafile, gelen zırhlı araca binerek yoluna devam etti.

 

Haber ile ilgili metin girin!.

 

 

Fenerbahçe otobüsüne saldırı nasıl oldu?

 

Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, takım otobüsünün uğradığı silahlı saldırının ardından yaşananları aktardı.

 

 

Çetinkaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

"Herkes mutlu şekilde stattan çıkıp ilerlerken büyük bir gürültüyle sol taraftan cam patladı. Güvenlik arkadaşımıza kemaraman arkadaşımıza cam parçaları isabet etti. Biz otobüsü durdurduk. Şoför vuruldu. Serdar Kılıç frene bastı. Otobüsü durdurdu. Hemen doktorumuz kendisine müdahale etti. İnanılmaz bir kan akıyordu. Ağzından burnundan kan geliyor. Hemen polis aracıyla hastaneye götürdüler. Allah yardımcısı olsun. Böyle bir rezalet olamaz. Nerelerde maç yaptık, yurtdışında en zorlu şartlarda maç yaptık. Şoktayım."

 

 

Fenerbahçe Güvenlik Şefi Serdar Kılıç da yaptığı açıklamada, şoförün vurulma anını görür görmez frene bastığını eğer bunu yapmasaydı otobüsün viyadükten şarampole doğru uçacağını söyledi.