"KANUN DEĞİŞİKLİĞİ SÜRECİNE GİRİLMİŞKEN, YARGITAY KARAR VERMEMELİDİR, NE LEHTE NE ALEYHTE" "CAS TOPLANTISINDA DELİLLER POLİS FEZLEKESİYDİ. POLİSİN TOPLADIĞI DELİLLERDİ" İstanbul- Fenerbahçe Kulübü'nün dosyalarına bakan ve Başkan Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Köksal Bayraktar, önceki gün Yargıtay'a bir kez daha başvurarak, "Yargıtay, kanun değişikliği sürecinde karar vermemelidir. Ne lehte, ne aleyhte. Lehimize dahi olsa vermemelidir" talebinde bulunmuştu.

Köksal Bayraktar, bugün bu konuda CNNTÜRK'e telefonla yaptığı bağlantıda ayrıntılardan bahsetti. Bayraktar, Özel Yetkili Mahkemeleri'nin (ÖYM) baktığı davalar hakkında yasal düzenleme kabul edilir ve Şike ve Teşvik Davası'nın da yeniden görülmesi karara bağlanırsa, Fenerbahçe'nin de yeniden yargılama isteğine vurgu yaptı.

"Acele alınacak bir karar yargı sistemini başka tartışmaların içine çeker" diyen Bayraktar; "Yargıtay'a başvuruda bulunduk. Yasal düzenlemenin beklenmesini talep ettik. Beklentimiz, af değil. Özel Yetkili Mahkeme dışında yeniden yargılanmak istiyoruz. Adil yargılama istiyoruz. Yasal düzenleme kabul edilirse, Şike ve Teşvik Davası'nın da yeniden görülmesi karara bağlanırsa, elbette ilk iş olarak UEFA Kurulları'nın kapısı ve CAS'ın kapısı çalınacaktır. Lehimize bile olsa şu an karar vermeyin diyerek Yargıtay'a başvurduk bunun devamında şunu da söyleyeyim, Lozan'da yapılan CAS toplantısında deliller polis fezlekesiydi. Polisin topladığı delillerdi. Yasal değişiklik olursa alınan mahkeme kararı yok hükmünde sayılacak. Biz canıgönülden olumlu karar çıkmasını temenni ediyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yeniden Avrupa Kupaları'nda yarışma hakkı tanımış olacak" şeklinde konuştu. UD (UD)