FB-BJK DERBİSİNİN TARTIŞILAN İSMİ CÜNEYT ÇAKIR'IN BABASI SERDAR ÇAKIR, OĞLUNU 'YA ANLATTI Sercan SAPANATAN, İstanbul- Türkiye'nin en iyi ve en çok tartışılan hakemi Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır, oğlunu 'ya anlattı.

İşadamı Harun Bozkurt'un düzenlediği gecede bir araya gelen eski hakem ve hakem hocaları Marmara Yelken Kulübü'nde vefa yemeğinde buluştular.

Şimdiki Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in de aralarında bulunduğu MHK eski Başkanı Ertuğrul Dilek, MHK Eski Başkanı Hilmi Ok, MHK Eski Başkanı Bülent Yavuz, MHK Eski Başkanı Oğuz Sarvan, TFF Eski Başkanı Kemal Ulusu ve FIFA Kokartlı eski hakem Ahmet Çakar futbol zirvesinde eski günleri, anıları konuşarak günümüz futbol ve hakemlerini de değerlendirdiler. Gecede bulunan isimlerden olan Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır, oğlunun derbi performansı değerlendirerek şunları söyledi:

"Bizi yetiştiren bütün hocalar, beraber hakemlik yaptığımız arkadaşlar ile geçmişten günümüze hakemlik anılarımızı anlattığımız ve günümüz hakemlerimizi değerlendirdiğimiz bir gece oldu. Hakemlerin yönettiği maçlarda kamuoyunun bakış açısına göre teknik değerlendirmeler olacaktır. Bunlara saygı duymak lazım. Cüneyt her yönettiği maçtan bir özeleştiri yaparak bir mesaj çıkarması gerekiyor.Biz hakemliğin yönetimi ile yapılan görüş ve eleştirilere saygılıyız.Yeterki bunlar hakemliğin gelişimine katkıda bulunsun, eğitici olsun." Serdar Çakır, "Cüneyt Çakır Dünya Kupası'nda görev alabilecek mi?" sorusuna ise ; "Türkiye'de büyük bir beklenti var. Doğan Babacan hocamızdan sonra böyle bir fırsat Cüneyt'e nasip oldu. Zannediyorum FIFA Ocak ayının ortalarında bu listeyi açıklayacak. Avrupa'dan az sayıda hakem alınacak ama biz Cüneyt'in daha önce yönettiği başarılı maçlardan dolayı umutluyuz" cevabını verdi. Çakır son olarak, "Oğlunuzu Avrupa maçlarında sahada görmek nasıl bir his eski bir hakem olarak ?" sorusunu şöyle cevapladı: "Eski bir hakem olarak tabii ki oğlumla gurur duyuyorum. Ama bir baba olarak da daha farklı duygular taşıyorum. O durumda stress olayını biraz daha arttırıyor. Maçın nerde olduğunun bir önemi yok Avrupa olur,Türkiye Süper Ligi olur yada PTT 1.Ligi olur bizim için hepsi aynı. Cüneyt her maça aynı değeri ve önemi göstererek hazırlandığı için, bütün takımlar bütün külüpler aynı önemde olduğu için her maçın en az hata ile yönetilmesini istiyoruz" SS(MA)