İSTANBUL, () - TÜRKİYE Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Üniversiteler Süper Lig Basketbol Şampiyonası'nda, rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu olan Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı, Hollanda'nın Rotterdam kentinde yapılan Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları'nda çeyrek finale yükseldi.

Son 4 yılda 3 Türkiye şampiyonluğu ve 1 Avrupa 2'nciliği bulunan Fatih Üniversitesi, Hollanda'da Üniversiteler Süper Lig Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi.

Takım kaptanlarından Kerem Özkan hazırlıklarını tamamlandıklarını ve şampiyonluğu çok istediklerini belirtti. Özkan, "Takım olarak uzun yıllardır Türkiye şampiyonu oluyoruz. Geçtiğimiz yıl ise Avrupa 2'ncisi olmayı başardık. Öyle inanıyorum ki, bu yıl şampiyon olacağız. Herkes kendi yetenekleri ve gücü oranında ülkesi için çalışmalı. Tek gayemiz ülkemize uluslararası bir başarı daha sağlamak ve bayrağımızı buralarda gururla dalgalandırmak. An itibari ile çeyrek finale yükseldik, sıra yarı finalde. Her şey istediğimiz gibi giderse şampiyonluğu bu sefer Türkiye'ye hediye etmek istiyoruz" dedi.

Sportif direktör M. Coşkun Uslusoy ise bu yıl Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istediklerini ifade ederek, "Takımın performansı üst düzeyde, çeyrek finale çıkmayı çok şükür başardık. Şimdi ise yarı final, final ve sonra da şampiyonluğu elde etmek istiyoruz. Bugün dünyanın en büyük spor oyunları organizasyonunda ülkemizi temsil etmenin haklı sevincini yaşamaktayız. Bizlere duaları ile destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 270 üniversitenin katıldığı Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları'nda toplamda 4 milyon Euro harcandığı açıklandı.