2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Milli Takımımız, yarın Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Bu kritik maç öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve futbolcular Semih Kaya, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup basın toplantısında konuştu.
FATİH TERİM:


Maçtan 24 saat önce değişik şeyler konuşmayı arzu ediyorum. Teknik konulara ağırlık vereceğim. Türk halkı veya kendini Türk hisseden herkesle bir şeyler paylaşmak istiyorum. Gazetelerde yer alan bir takım haberleri açıklamayacağım. Hatalı oyuncuları atmaya kalksak takım çıkaramayız. Ben bir hata yaptım. 21 yaşındaki bir çocuğa sahip çıktım ve bunun için tüm Türk halkından özür diliyorum. Oyuncularıyla diyalogları kimseyle paylaşan biri değilim.

(Silah olayı ile ilgili olarak) Biz Hollanda maçına kahrolurken gece kulübünde oldu. Gökhan-Hakan-Ömer arasında olay bir gece kulübünde başladı. Ama bunlar hiç yazılmıyor. Almanya'ya gidince Ömer Toprak'tan olayı duydum. Hiç tasvip etmediğim hoşlanmadığım bir davranış şekli. Hiçbir zaman kabul edemem. Ben de bir evlat sahibiyim. Çek maçından önce anneleri konuşturdunuz. Bu sefer de babayı çıkartıyorsunuz. Siz hasta mısınız? Olayı öğrendikten sonra yaklaşık 1 yıl Gökhan Töre'yi milli takıma almadım. Bu kadar eksik varken, bir eksik daha koydunuz siz. İnsanların ruhunu sakatlıyorsunuz. Gökhan Töre diye biri kalmadı burada. Neşeli halinden eser kalmadı. Ben Hakan'a da, Ömer'e de sahip çıkarım.
İzledim, okudum, dinledim. Allah'ım sen beni dostlarımdan koru. Düşmanlarına zaten hazırlıklıyım. Herkes beni eleştiriyor ama ben bu konuyu gündeme getirmedim. Gökhan Töre'yi öldürmeli miydim? Bir şans daha vermemeli miydim!

Burak ve Mehmet Topal'ın MR'ları çekilirken bana 'Galatasaray ve Fenerbahçe maçına yetişir mi' mesajları geliyor. Eline ahlaksızlık fırsatı geçmemiş insanların ahlaklıyım diye böbürlenme hakkı yoktur. Düşünebiliyor musunuz; Türk milli takımı hocası maçtan 1 gün önce neleri konuşuyor. Gökhan Töre'nin, Ömer ve Hakan'dan en az üç kere arayıp özür dilediğini ben biliyorum. Kampta 12 tane sakat oyuncu var, kritik bir maç oynayacağız. 40 senedir bu zihniyetle mücadele ediyoruz.
Bu formayı haketmeyenlere bundan sonra şans vermeyeceğim. Açık konuşuyorum. Kampta olsa müdahale eder miyiz? Ederiz. Ama olay kamptan sonra gece kulübünde oldu. Gidin onlara sorun. Bu yazılanlar ben de tahribat yapmaz, beni güçlendirir. Ben oyuncuya üzülüyorum. Gökhan Töre'ye yazık etmeyin.
Bir ara tutturdunuz Mesut Özil diye... Mesut Özil gelmek istemiyor dedik, kimseye inandıramadık... Milli Takım'ı eleştirirken sahibi gibi eleştiriyorsunuz. Maça çıkarken de sahibiymiş gibi motive edinsenize. Beni getirmek için uğraştınız. Şimdi de gitmem için elinizden geleni yapıyorsunuz. Beni sevmeyebilirsiniz ama. Kulüp olarak sevindiklerinize bakın. Milli takım olarak sevindiklerinize bakın. Kim var orada?

Kaan Ayhan'ın babası milli takımı arayarak oğlunun sakat olduğunu söylemiştir. Babaları bulmayı seviyorsunuz onu da bulun! Ben birine formayı rica ile vereceksem, o zaman beni çarmıha gerin. Bu formayı sadece isteyenler giyecek. Ben olduğum sürece bu böyle olacak. Arda'nın kulübü bana bir çok yazı gönderdi. Çabuk gönderin diye. Ama biz kendi doktorlarımıza baktırdık. Ben bu olayları açıklamadım. Onun için Fatih Terimim ben. Bu forma Türkiye'nin forması. Giymek isteyenler giyecek. Ben olduğum sürece, bundan sonra isteyerek, ölerek, sevenler giyecek.

Gökhan Töre'yi direkt oynatacaktım. Şimdi çok da emin değilim. Odasında hüngür hüngür ağladığı haberi geldi bana... Oyuncularımızın olmasını isterdik. Ama mevcut oyuncularımızın istekleri arzuları konsantrasyonu yerinde.

SEMİH KAYA:

Çek Cumhuriyeti maçının ne kadar zor geçeceğini biliyoruz. İyi hazırlandık. Kötü başladık. Telafi etmek istiyoruz. İyi bir rakip ile karşılaşacağız. Türk halkı yanımızda olduğu sürece yapamayacağımız hiçbir şey yok.

OĞUZHAN ÖZYAKUP:

Bu maçın önemini hepimiz biliyoruz. Çok iyi hazırlandık. Umarım iki maçımızda 6 puan alırız. Hepimiz bir olduğumuz zaman yenemeyeceğimiz rakip yok.

OZAN TUFAN:

Zor bir maç olacak. Çek Cumhuriyeti'nin Hollanda'yı yenmesi planlarımızı bozdu ama elimizden geleni yapıp 3 puanı alacağız.