Çek Cumhuriyeti maçı öncesi Milli Takım antrenörümüz Fatih Terim ve Milli kalecimiz Volkan Babacan düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"UTANMASI GEREKEN BEN DEĞİLİM"

Ben hayatım boyunca hiçbir zaman özel hayatımı, işime karıştırmadım. Oyuncular da üzgün olduğumu bilmeliler. Takımımızın durumu gayet iyi, konsantre olmuş vaziyetteler. Takımımızın durumu gayet iyidir, konsantre olmuş vaziyetteler. Değişimler olabilir. 23 kişi seçtik kadroya. 1-2 rotasyon düşünebiliriz ama kısa vadede büyük değişiklikler yapacak değiliz. Utanması gereken birileri varsa, o kişi ben değilim. Bu takımı, teknik heyeti ve kafileyi bu noktaya getirenler utanmalı.

'BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM'

Bu kadroyu ben kurdum. Olabilecek her hadisenin bedelini ödemeye hazırım. Tüm Türkiye rahat olsun. Kimsenin hakkı, kimsede kalmayacak. Herkes hakkını alacak. Buruğum açıkcası. Ben de çelikten, camdan bir adam değilim. Ben de duygularımı yaşıyorum. Hayırlısıyla turnuva bir bitsin, her şeyi açık açık, rahat rahat konuşuruz.

"ÜLKECE DE BU TURNUVAYA HAZIRLANAMADIK"

Beklediğim ancak boyutunu tahmin edemediğim sorunlar yaşandığını zaten daha önceden söyledim. Oyuncuların buraya gelmeden önce hazırlanmasını beklerdim. Şampiyonaya burada hazırlanılmaz. Ülkece de bu turnuvaya hazırlanamadık. Gruptaki son maçımızda ya biz bitti diyeceğiz bitecek, ya da biz bitti demeden bitmez diyeceğiz. Böyle bir krizden fırsatı çıkarabilirsek, sonraki turda başka şeyleri konuşabiliriz."

'KİMSEYE AİLEME DOKUNDURMAM'
 
"Türkiye'de şu an herkes rahat olsun ama kimse bir yere kaçamayacak. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Emin olabilir herkes buna! Açıkçası artık bunu aileme yapma hakkım var mı diye düşünüyorum. Herkes gibi benim için ailem hayatımdaki en önemli şeydir. Bu zamana kadar dokundurmadım, bundan sonra da dokundurmam."