İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şikayetçi Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Suç duyurusunda Rasim Ozan Kütahyalı'nın "Türk Futbolu ve FETÖ" başlıklı yazı ve içeriğinde hakaret ve iftira suçlarının işlendiği iddia edildi. Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldığı ifade edilen iddianamede, ifadeye çağrı müzekkeresine rağmen şüpheli Kütahyalı'nın savcılığa müracaat etmediği kaydedildi.
KÜTAHYALI'NIN DAVA KONUSU YAZISINA İDDİANAMEDE DEĞİNİLDİ 
Kütahyalı'nın söz konusu yazısının tamamı iddianamede yer aldı, iftira ve hakaret içerdiği belirtilen bölümlerinin altı çizildi.
TFF YAZI GÖNDERDİ
Türkiye Futbol Federasyonu 24 Ağustos 2016 tarihinde savcılığa bir yazı gönderdi ve İsmail Demiriz'in göreve hangi tarihte başladığını belirtti. Yazıda "FETÖ terör örgütü ile bağlantısı bulunduğu iddia olunan İsmail Demiriz'in, müşteki Fatih Terim'in 15 Kasım 2013 tarihinde A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirilmesinden, 13 ay önce 9 Ekim 2012 tarihinde Genç Milli Takımları İzleme ve Oluşturma Antrenörü olarak işe alındığı, 2014 yılı Ekim ayı içerisinde U-16 Milli Takım Yardımcı Antrenörlü'ğüne getirildiği, İsmail Demiriz'in iş akdinin de 19 Eylül 2015 tarihinde feshedildiği ve İsmail Demiriz'in TFF bünyesinde çalıştığı süre zarfında A Milli Takım Yardımcı Antrenörlüğü yapmadığının bildirildiği görülmüştür" denildi.
"ELEŞTİRİ SINIRLARI AŞILDI"
Yazının genelinde müştekiyi hedef alan, tahkir ve tezyif eden ifadelere yer verildiği, müştekinin FETÖ mensuplarını koruduğu yönünde iddialara yer verildiği belirtilen iddianamede, yazıda eleştiri sınırlarının aşıldığı, haberin gerçek olmadığı, basın özgürlüğü kapsamının dışına çıkılarak hukuka uygunluk sebeplerine riayet edilmediğinin anlaşıldığı kaydedildi. Şüpheli Kütahyalı'nın yazısında işlemediğini bildiği halde hakkında soruşturma başlatılmasını sağlamak için müştekinin FETÖ mensuplarına yardım ettiği iddiasında bulunduğu öne sürülerek, iftira suçunun yasal unsurlarının oluştuğu ifade edildi.
6 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ
İddianamede şüpheli Rasim Ozan Kütahyalı'nın "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "İftira" suçlarından 1 yıl 3 aydan 6 yıl 4 aya kadar hapsi talep edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederse , şüpheli Rasim Ozan Kütahyalı önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
KÜTAHYALI DAHA ÖNCEDE CEZA ALMIŞTI
Fatih Terim'in şikayeti üzerine, Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan da daha önce dava açılmıştı. Mayıs ayında görülen davada Kütahyalı "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ayrıca "Hakaret" suçundan da günlüğü 50 TL'den 9 bin 150 TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Kütahyalı'nın para ve hapis cezası ise ertelenmemişti.