TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde ay-yıldızı ekip, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde antrenman yaptı. Antrenman öncesinde tecrübeli teknik direktör Fatih Terim, iki hazırlık maçından bir tanesini oynadıklarını belirterek, "Salı günü de nasipse Yunanistan'la oynayacağız. Bu seneyi iyi kapatma adına geçen seneden beri mağlup olmayan takımımızın inşallah 2015 yılını bitirirken, güzel oyun güzel sonuçla bitirmesini temenni ediyorum. Bunun için de hazırlanıyoruz" dedi.

 

"ÇAĞLAR JET HIZIYLA A MİLLİ TAKIMA GELDİ"

 

Serdar Aziz'i sakatlığından dolayı kadrodan çıkarttıklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Serdar'ın yerine Ümit Milli Takımı'ndan Kaan Ayhan ile Çağlar Söyüncü'yü A Milli Takım'a aldık. İkisi de Ümit Milli Takım oyuncusu. Çağlar Söyüncü jet hızıyla A Milli Takım'a geldi. İnşallah onlar da adapte olacaklar, maçı da en iyi şekilde bitireceğiz" diye konuştu.

 

"TERÖRE DİRENMENİN EN İYİ YOLU HİÇBİR AKTİVİTEDEN VAZGEÇMEMEKTİR

 

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan terör olaylarının ardından üzüntülerini belirten Terim, "Biz de bu hadiseleri yaşadık. Allah göstermesin ülke olarak da yaşadık. Çek Cumhuriyeti ve Hollanda maçı akşamı da terör yaşadık. Burada neyse Fransa'da da odur. Bunu lanetlemekten başka herhalde kimsenin bir düşüncesi olamaz. Kınıyoruz. Allah bir daha göstermesin. Bence buna direnmenin en iyi yolu da hiçbir aktiviteden vazgeçmemektir. Hele spordan asla. O yüzde benim şahsi kanaatim muhakkak ki tedbirler alınmalıdır muhakkak ki çok sert durulmalıdır. Ama hiçbir zaman da ekmeklerine yağ sürülecek bir pozisyona gelinmemelidir. Ben Avrupa Şampiyonası'nı oynanacağını düşünüyorum. 2006 Almanya öncesinde de tehdit olmuştu en ufak bir şey olmadı. Şu gösterdi ki her ülke bu konuda özellikle terör konusunda birleşmelidir. Kime ne zaman nerede vuracağı belli olmuyor. Hiç ittifak etmedikleri birbirlerini anlayışla karşılamadıkları kadar bir araya gelmesi lazım. Bundan daha önemli bir tedbir yoktur. Her şeyi paylaşacak bu tedbiri alacaklar. Allah korusun herkesin bir gün kapısını çalışıyor maalesef. Fransa'ya da büyük geçmiş olsun" diye konuştu.

 

"RAKİP KİM OLURSA OLSUN KAZANMAK LAZIM"

 

Katar ile oynadıkları hazırlık maçındaki oyuncuların performansı hakkındaki soruya ise Terim, "Bizim oyuncularımız kabullenmeme duygusunu artık saha içinde yaşıyorlar ve yaşatıyorlar da. Mağlup olmamak için reaksiyon gösteriyorlar. Zaten kazanmaları gereken bir maçtı. Rakip kim olursa olsun kazanmak lazım. Reaksiyondan memnunum" şeklinde cevap verdi.

 

"EĞER BİZ FRANSA'YA GİTTİYSEK EN BÜYÜK PAY TARAFTARIN"

 

Milli takım taraftarlarına da çağrıda bulunan Terim, "Konya'daki o güzel taraftarı yakaladıktan sonra. Taraftarımızla ilgili başka duygularımız da var. Eğer biz Fransa'ya gittiysek en büyük pay onların. Eğer biz 2016'da iyi netice alacaksak bunu da tüm ülkeyle beraber dualarla desteklerle taraftarımızla alacağız. Dolayısıyla taraftarımızın bizi yalnız bırakmamasını rica ediyoruz. Bitti demeden bitmez sloganıyla taraftarımızın şimdiden kendi yerini ayırtması için listeye girmesini bekliyoruz" dedi.


17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle salı günü oynayacakları Yunanistan hazırlık maçında sahaya mor kıyafetlerle çıkacaklarını vurgulayan Terim, "Erken doğan bir farkındalık oluşturmak için ve oyuncularımızla böyle bir mesaj vermek istiyoruz. Biliyorsunuz benim torunum da erken doğdu. Ama gönlümüz istiyor ki Türkiye'nin birçok yerinde iyi bakım görebilsinler. Erken doğduktan sonra daha sağlıklı bir yapıya kavuşmaları için Türkiye'nin her tarafında bu üniteleri çoğaltmalıyız. Prematüre'de olsa hepsi sağlıklı bebekler ama erken doğdukları için o sağlığa kavuşana kadar olan bölümde ülkemizde biraz eksiklik var. Herkes özel hastaneye gidemeyebilir o yüzden devlet hastanelerimizin de Türkiye'nin her köşesinde erken doğan çocuklarımıza gereken alakayı ihtimamı göstermelerini rica ediyoruz. Onların rengi mormuş mor takıyoruz yarın da mor giyineceğiz" dedi.