Milli patron Terim, Hollanda'yı sallayıp, yıkamadığımız maçtaki futbolumuzun övgüye değer olduğunun altını çizdi:
"Dünya 3.'süne karşı 3 puanı kaçıran taraftık. Ben ilk kez onların son 20 dakikada doldurt boşalt yaptığını gördüm. Pozisyon bile vermeden berabere kaldık. Büyük bir fırsatı kaçırdık."
 
TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, uzatmada gelen beraberlik golüyle yıkıldıklarını söyledi. Maç sonu düzenlediği basın toplantısında galibiyeti kaçıran taraf olduğumuza dikkat çeken İmparator, şunları söyledi:
 
"SONUÇ, son saniyelerde galibiyetin kaçışını anlatıyor ama durumu sonuç belirlemiyor. Bizim durumumuzu belirleyen faktörler çok başka. Taktik düzenlemede çok da doğru şeyler yaptık. Belki benim tarzıma alışkın bir şey görmediler ama bu da başka bir tarzdı. Ekonomik ve psikolojik olarak böyle oynamak zorundaydık. Talihsizlik 2 oyuncu değişikliğimizin bizi zorlamasıydı. Huntelaar'ın kafasına değip de böyle bir gol yemeyecektik belki. 
 
DÜNYA 3.'süne karşı galibiyeti kaçıran taraftık. Pozisyon bile vermedik. Çocukların hakkı 3 puandı. Son 20 dakika ben hayatımda ilk defa Hollanda'yı doldur boşalt oynarken görüyorum. Büyük bir fırsat kaçırdık. Ancak kaybetsek Türk futbolu batmayacaktı. Kazansak da biz kurtulmayacaktık. Bana ilk tebrik mesajı Mourinho'dan geldi, 'Mükemmel oynadınız. 6 dakikada olur mu ya?' dedi.
 
MUHAKKAK ki ki eleştiri olmalıdır ama nereden baktığınıza bağlı. Sonuçtan sonra konuşmak çok kolay, ben yaşıyorum onlarla. Eğer beğenmek istemiyorsanız beni, kravatımdan ceketime kadar beğenmezsiniz. O oynamış, öbürü oynamış bunu konuşmazsınız. Bu arada seyircilerimiz, hiç alışık olmadığımız bir şekilde, hiç durmadan destek verdiler. Onlara da teşekkürler." 
 
Milli maçlar Konya'da
 
Grupta kalan maçların nerede oynanacağına dair soruyu yanıtlayan Terim konuyla ilgili şu şekilde konuştu:
 
"Milli maçları İstanbul'da oynamayacağız, Konya'da oynayacağız Letonya ve Hollanda maçlarını..."
 
Bilindiği üzere Türk Telekom Arena'da ve Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan maçlarda bazı olaylar olmuş ve oyunculara tepkiler gelmişti.
 
İŞTE KONYA'DA OYNANACAK MAÇLARIN TARİHLERİ
 
03.09.2015 Türkiye - Letonya 
06.09.2015 Türkiye - Hollanda