Faruk ZABCI/LONDRA, () - İNGİLTERE'nin Evening Standard gazetesi, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Didier Drogba'nın kahraman statüsünü kazandığı yerin sadece Chelsea olmadığını, Afrikalı çocuklarının hayat standartlarını iyileştirmek için yaptıklarıyla Afrikalı vatandaşların da kendisine karşı büyük sevgi ve saygı duyduğunu yazdı.

Evening Standard gazetesinde bugün tam sayfa yayınlanan haberde, "Drogba'nın kahraman statüsünü kazandığı yer sadece Chelsea değil" başlığı kullanılırken, Fildişi Sahilli futbolunun "Drogba Vakfı" ile Afrikalı çocuklarının hayat standartlarını iyileştirmek için büyük çalışmalar yaptığı vurgulandı. Kendi vatandaşlarından aldığı sevgi ve saygının, Chelsea taraftarının gösterdiği sevgi ve saygıyı gölgede bıraktığını yazan gazete, "Drogba'nın 7 yıl önce kurduğu vakıf her geçen gün daha da güçleniyor. Drogba'nın, Afrikalı vatandaşları için yaptıkları Chelsea'de yaptıklarıyla kıyaslanamaz. Ancak Chelsea taraftarının da Drogba'ya teşekkür edeceği çok şey var. Chelsea taraftarı, yarın Stamford Bridge'de Drogba'ya minnet duygusunu gösterme fırsatı yakalayacak" şeklinde yazdı.

Gazete ayrıca, Drogba'nın, "Umarım Galatasaray tur atlar. Zor bir maç olacak. Chelsea taraftarını iyi tanıdığım için beni iyi karşılayacaklar. Aramızda özel bir ilişki var" ifadesine yer verdi.

fz (os)