ESKİŞEHİRSPOR Başkanı Mesut Hoşcan, bazı kulüplerin 22 yaşındaki defans oyuncusu Tarık Çamdal'la transfer konusunu direk olarak görüşmesinin ahlaki olmadığını açıkladı.
"OYUNCUMUZUN KALMASINI İSTİYORUZ"
Gaziantepspor maçından sonra açıklamalarda bulunan Başkan Mesut Hoşcan, transfer dönemi yaklaştıkça bazı haberler çıktığını, bunlardan birinin de futbolcuları Tarık Çamdal'la ilgili olduğunu belirtti. Tarık Çamdal'la sözleşme konusunda görüşme yaptıklarını, ancak şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını ifade eden Başkan Hoşcan, şöyle devam etti:
"KAFASINI KARIŞTIRDIAR"
"Görüşmeler 4 aydır sürüyor. Oyuncumuzun kafası çok karışık. Bu karışıklıktan dolayı teknik ekibimiz Gaziantepspor maçı kadrosuna almadı. Kafasının karışıklığı giderilirse bu kadroda yerini alabilecek. Ancak hiç kimse, hiç bir oyuncumuz da bu kulüpten bu camiadan büyük değildir. Sadece daha transfer başlamadan özellikle menajerler aracılığıyla genç oyuncuların maç öncesi oluşan spekülasyonlardan etkilenebiliyorlar. Ancak burası büyük bir camia, bu camia her türlü oyuncuyu yetiştirebilecek kapasitede. Transfer varsa transferi de yaparız. Oyuncuyu almak kadar oyuncuyu göndermekte bu işin doğasında var. Sadece tek bir şey vardır. Zamanlamasının iyi yapılması gerekmektedir."
"KULÜPLERİN MENAJERLER ARACILIYLA GÖRÜŞMESİ ETİK DEĞİL"
Kulüplerinin bilgisi dışında transfer konusundaki görüşmelerin menajerler aracılığıyla direk oyuncularla yapılmasını doğru bulmadığını vurgulayan Başkan Hoşcan, şöyle devam etti:
"Bir oyuncunun sözleşmesi bitiyor diyerek farklı bir şekilde oyuncuyla direk temasa geçilmesini çok doğru, etik bulmuyorum. Eskişehirspor olarak biz hiçbir zaman böyle bir uygulama içinde olmadık. Öyle bir durum olursa, kulüpleriyle temasa geçtik. Biz aynı uygulamayı diğer kulüplerden de bekliyoruz. Bu takımdan daha çok yeni yetenekler çıkar. Tarık da bizim evladımız. Kafa karışıklığı giderse yeniden bu kadroda yerini bulur."
"SADECE BEŞİKTAŞ BAŞKANI BENİ ARADI"
Başkan Mesut Hoşçan, "Tarık'a teklif geldi mi?" sorusuna üzerine Beşiktaş'tan teklifte bulunduğunu açıklarken şöyle dedi:
"Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bizzat beni aradı. (Sözleşmesi biten oyuncularınız varmış. Menajerler devrede. Ben böyle bir şeyi doğru bulmuyorum. Oyuncunuzla ilgilenebiliriz, oturup konuşalım) dedi. Olması gereken de budur. Tarık şartlar ne olursa olsun sezon sonuna kadar bizim oyuncumuzdur. Kafası karışık olan futbolcularımızın gereğini yapacağını düşünüyorum. Bu oyuncular genç. Biz de büyükleri olarak bu futbolcularımızı destekleyeceğiz. Sezon sonuna kadar çok zaman var. Bu köprünün altından çok sular akar."