Soner UÇAK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİRSPOR'un Torku Konyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maç sonrasında her iki takımın teknik direktörü ile futbolcuları karşılaşmayı değerlendirdi.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Soma'da yaşanan olayların herkesi üzdüğünü söyledi. Futbolcularından Dede'nin futbolculuk kariyerini sonlandırması, Kamara'nın da takımdan ayrılmasının kendilerini ayrıca üzdüğünü ifade eden Sağlam şöyle konuştu: "Sezon acıyla sonlandı. Soma'da yaşanan olaylar hepimizi çok üzdü. Bütün futbol camiası sezonu devam ettirecektir Soma için. Bugün sezonu kapattık. Önümüzdeki sezon kadromuzda olmayacak iki çok önemli şahsiyete kulübüm adına, camiam adına, şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Dede ve Kamara Eskişehirspor için unutulmaz isimler arasında yer alacak. Tabi ki gönül isteki bu vedayı taraftarımız karşısında yapabilseydik. Ancak olmadı Ama ben ilk Avrupa kupası maçında taraftarımız karşısında veda için Dede ve Kamara'yı davet ediyorum. Kulüp olarak Soma'ya nasıl destek olabileceğimizin planlarını yapacağız. Bu olay vesileyiyse aralarında husumet olan camialar yeniden bir araya gelecektir. Biz de bir hazırlık maçıyla bir dostluk maçıyla Soma'ya destek vermeyi amaçlıyoruz."
Futbolculuk kariyerini Torku Konyaspor karşılaşmasıyla sonlandıran Eskişehirspor'un başarılı defans oyuncusu Dede de, "Bugün benim için çok özel bir gün. Ama Soma'daki olaylar benim bu özel günümün önüne geçti. Umarım orada yaşayan ailelerin acıları en kısa sürede diner. Tüm dünya bu acıları paylaşıyor" dedi.
Gelecek sezon Eskişehirspor'da yer almayacak olan Kamara da "Eskişehirspor benim ailem gibiydi. Burada geçirdiğim 3 yıl çok güzel geçti. Taraftarın sevgisini her zaman taşıyacağım. Başkandan teknik ekibe kadar herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal da "Soma'da yaşananlar gerçekten üzüntü verici. Şehitlere rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Gerçekten sözün bittiği yer. Maça gelecek olursak. Ligde kaldığımız için gururluyuz" dedi.
Torku Konyasporlu futbolcular Kaya Tarakçı ve Yunus Emre Yalçın da Soma'da yaşanan olaylar nedeniyle üzgün olduklarını söyledi. Kaya Tarakçı, "Maçla ilgili konuşacak bir şey yok. Ateş sadece düştüğü yeri değil hepimizi yaktı. İnşallah böyle olaylar bir daha yaşanmaz" dedi.

SU (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)