ESKİŞEHİRSPOR'un kendi sahasınhda Fehtiyespor'u 3-0 yenerek bir üst tura çıktığı fethiyespor maçından sonra her iki takımın teknik direktörü düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değearlendirdi.
Eskişehirspor teknik direktörü Erturul sağlam hedefleriin Türkiye kuupasını müzelerine götürmek olduğunu söyledi. Sağlam, Fehtiyespor maçı ile ile ilgili şöyle dedi:
"Dün oynadığımız ikinci yarısını da bugün tamamladığımız karşılaşma tabi bizim için iyi oldu. İlk yarıya nazaran bugünkü ikinci yarı çok daha kaliteli geçti. Biz ilk maçın öncesinden itibaren Türkiye Kupası'ndaki hedefimizi çok açık bir şekilde ortaya koyduk, bu sezon Türkiye Kupası'nı kazanıp, bu kupayı müzemize götürmek istiyoruz. Türkiye Kupası'nın bugüne kadarki alınan sonuçlar içerisinde ki en sükseli takımı ile oynadık. Yani Fenerbahçe'yi deplasmanda eleyen Fethiyespor'un moralli buraya geldiğini biliyoruz hatta özgüveniyle. Ama bugün oyuncularımız sorumluluk aldılar ve daha oyunun başında çok önemli bir baskı kurarak tabiri caizse maçı kopardık. Tabi kupada,hedefimizin kupayı kazanmak olduğunu bir ortamda hedefimize de emin adımlarla da gitmemizin mutluluğunu yaşıyoruz. Gruplara kalmanın sevincini yaşıyoruz. Gruplarda iyi bir dönem geçirerek ilk önce çeyrek, sonra yarı final ondan sonra da final oynamak istiyoruz, kupayı kazanmak istiyoruz."
Fethiyespor teknik direktörü Engin İpekoğlu da ligde sıkıntılı günler yaşadıklarını ifade ederek " Göreve geldiğimizden beri iki lig maçı oynadık ve 6 puan aldık. Bizim için öncelik bu ligde kalıcı olmaktır. Fenerbahçe'yi eledikten sonra da açıkçası bu yolda devam ediyorsak Eskişehirspor'u eleyip, gruplara kalmayı düşünüyorduk. Ancak gruplara kaldığımız takdirde çok dar bir kadroya sahip olduğumuz için, gruplara kalırsak çok ciddi endişe içerisindeydik. Çünkü bizim öncelikli hedefimiz PTT 1'inci Birinci Ligi'nde kalmak. Eskişehirspor'u tebrik ediyoruz, bundan sonraki maçlarında da başarılar diliyorum. İnşallah Türkiye Kupası'nı da bir Anadolu takımı olarak kazanırlar" diye konuştu. FOTOĞRAFLI