ESKİŞEHİRSPOR'un kendi sahasında lider Fenerbahçe'yi 2-1 yendi maç sonrasında her iki takımın teknik direktör ve futbolcuları karşılaşmayı değerlendirdi.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, iyi oynayarak hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Sağlam şöyle konuştu: "Devre arasındaki transfer hareketliliğine baktığımız zaman belki de takviye yapmayan, bırakın takviye yapmayı güç kaybeden bir takım olduk. Ama bu sıkıntıyı biz oyuncularımızın sorumluluk bilinci, olayı sahiplenmesi ve fedakarlığıyla aşacağımızı biliyorduk. Bugün kupa maçlarıyla birlikte 18'nci günde 6'ncı maçımızı oynadık. Oynadığımız maçlar baktığımız zaman zorluk derecesi üst seviyede maçlar, Akhisar, Sivas ve 3 Bursa, bugün de Fenerbahçe. Çarşamba günü tekrar grupta iddialı duruma geldik. Bugün ligdeki zirve mücadelesi içerisindeki yarışın içerisinde olabilmek için bizim için önemli bir karşılaşmaydı. Şükürler olsun alnımızın akıyla bu maçtan çıktık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Gerçekten üst düzey bir mücadele ortaya koydular. İyi de futbol oynadılar. Bunun yanında taraftarlarımıza da teşekkür ediyoruz. Onların coşkusu takımın motivasyonunu artırdı. Bugün iyi oynayarak iyi mücadele ederek hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Ve zirve yarışı içerisinde üst sıralarla alakalı yeniden iddialı duruma geldik. Hele bu galibiyeti Fenerbahçe gibi çok iyi bir kadroya sahip artı lider olup moral motivasyonu üst düzeyde olan takıma karşı almaktan ayrı bir değerli bizim için."
Eskişehirsporlu futbolcularından Erman Kılıç, "Bugün rakibin kim olduğu bizim için çok fazla önemli değildi. Yukarılara oynamak için bu maç çok önemliydi. 3 puan kazanmak istiyorduk. Maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettik" dedi.
Eskişehirspor'a galibiyet golünü getiren Erkan Zengin de "Takım olarak çok iyi mücadele ettik. İlk yarı takım olarak inanılmaz oynadık. Pres yaptık, atak yaptık, golü bulduk. Fenerbahçe gibi uzun toplarla çıkmaya çalışmadık. Yerden oynamaya çalıştık. Uzun zamandır gol atmıyordum. Golümü de attım. Bu da bana ilaç oldu" diye konuştu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal da "Bugün takım olarak nasıl kazandığımız maçlarda birlikte tavır gösterdiysek yine aynı duruşumuzu sergilemek durumunda olduğunu konuştuk. Çünkü bizim takım bu tür maçları lehine çevirebilecek bir takımdır. Bugün onun için de fırsatlar geldi. Özellikle ikinci yarının bir bölümünde skoru alabileceğimiz oyun da vardı, pozisyon da vardı. Takım olarak kaybettik. Hiçbir oyuncunun bu skorun alınmasında hatırlanır olmasını istemiyorum. Çünkü biz bir takımız ve takım olarak oynuyoruz. Nasıl kazandığımız maçlar varsa bu maçlardan bir tanesini kaybettik. 15 maçımız var ve final için yürüyoruz. Rakibimizi kutluyorum" dedi. Fenerbahçeli futbolcu Holmen "Bu akşam 3 puanla ayrılmak istiyorduk. Kendi oyunumuzu oynama açısından sıkıntılar yaşadık. Topa hakim olamadık. Çok kolay topları kaybettik. Birçok hata yaptık, top ayağımızdayken. Topu kaybedince de çok fazla koşmak zorunda kaldık. Bu da yorgunluğa yol açtı. Maçın ilerleyen zamanlarında Eskişehirspor'un golü geldi ve maçı kazanmayı bildiler" diye konuştu.
Fenerbahçe'nin başarılı futbolcularından Sow ise "Beklediğimiz gibi kolay maç olmadı. Eskişehirspor, maçın açılış golünü kaydeden taraftı. Fakat daha sonra biz tepkimizi ortaya koymayı ve geri dönmeyi bildik ve bir gol attık. Daha sonrasında da çok fazla pozisyon yakalamasını da bildik. İkinci yarıda da pozisyonlar yakalamaya devam ettik. Fakat Eskişehirspor yakaladığı bir pozisyonda golü atmasını bildi. Eskişehirspor'un golü de onlar açısından çok iyi bir dakikada geldiğini düşünüyorum. Fenerbahçe için üzüntülü bir akşam oldu. 3 puanı almak istiyorduk fakat bunu başaramadık" dedi.