ESKİŞEHİRSPOR'un Çaykur Rizespor'u 4-1 yendiği maçtan sonra 2 takımın teknik direktörü karşılaşmayı değerlendirdi.
Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, hak ettikleri bir mağlubiyet aldıklarını vurgularken şöyle konuştu:
"Her şeyden önce Eskişehir takımını tebrik ederim. Gerçekten belli şeyden sonra çok iyi oynadılar. İyi bir galibiyet aldılar. Biz istediğimiz şeyleri yapamadık. Çalıştığımız şeyleri sahaya yansıtamadık. Golü bulmamıza rağmen bir dakika geçmeden gol yememiz gerçekten çok kötü. Gol yenir ama bu kadar izin vermemeleri gerekiyordu. Maalesef futbolcularımdan beklediğim performansı alamadık. İlk yarıda kaçırdıklarımız, böyle kötü goller yersek mağlubiyet kaçınılmaz. Bunu iyi bir şekilde değerlendirmek gerekiyor. Yeni bir takımız. Sezon başında daha alternatifli oyuncular alabilirdik. Buradan iyi şeyler çıkarmamız lazım. Bazı arkadaşlarım da mücadele etmeden olmayacağını gördüler. Önümüzde kritik maçlar var. Telafi etmek için elimizden geleni yapacağız."
Eskişehirspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam da galibiyetlerinde pay sahibi olan taraftarlarına teşekkür etti, şunları söyledi:
"Elazığspor maçı öncesinde, önümüzdeki 4 maçlık serinin hedefimizi belirleyeceği ve ligin kalan kısmı ile ilgili bize yol göstereceği gerçeğini söylemiştik. Elazığspor galibiyeti bizim için iyi oldu, seriye iyi bir başlangıç yaptık. Bugün de ligde adından en fazla söz ettiren, ligin flaş takımıyla oynadık. Böyle bir takıma karşı 3 puan almak istiyorsak hem mücadele etmemiz hem de futbolun doğrularını sahaya yansıtmamız gerekiyordu. Bunu oyuncularımızla paylaştık. Oyunun ilk yarısında son dakika haricinde oyunun hakimiydik. Devrenin son bölümünde bir konsantrasyon bozukluğu kalemizde gol yedirecek duruma getirdi. İkinci yarı yine oyunun hakimiydik. Maalesef kalemize gelen ilk topta gol yedik. Yemememiz gereken bir goldü. Ondan sonra hemen tepki verdik. Karşılık verdikten sonra oyun bizim için daha olumlu hale geldi. Bunda bizim iyi oyunumuzun yanında Rizesporlu futbolcunun sakatlanması da etkili oldu. Sonuçta maçın başından sonuna kadar kazanmayı arzulayan, iyi mücadele eden, sorumluluk alan bir takım vardı. Bu görüntü gelecek adına umut verici. Bir tarafta takımın isteği ve arzusu, diğer taraftan da taraftarımız sorumluluk aldı. İlk defa onlar işe karıştılar. Dolayısıyla takımın isteği ve taraftarın coşkusu bir araya gelince güzel şeyler oluyor. Bu bütünlüğü devam ettirmek lazım. İnşallah yavaş yavaş ligin üst sıralarına tırmanmaya başlayacağız. Oyuncularımıza teşekkür ederken galibiyetimizde pay sahibi olan taraftarlarımız ada teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu coşku devam eder."