ESKİŞEHİRSPOR Başkanı Mesut Hoşcan, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında eski yönetimin 49 milyonluk borcun bilançoda göstermediğini iddia etti.
Basın toplantısı düzenleyen Başkan Hoşcan, kulübün mali durumu hakkında bilgi verirken bağımsız bir denetleme şirketine Eskişehirspor Kulübü'nün mali yapısını incelettirdiklerini açıklarken şöyle dedi:
"Devraldığımız kasa mevcudu 84 bin 337 lira, bankalar mevcudu ise bir milyon 414 bin 928 liraydı. 6 ay önce Eskişehirspor'un yapılan genel kurulda sunulan bilançoda borçlar toplamı 27 milyon 683 bin 497 liradır. İnceleme raporunda, bilançoda yer almayan borçlar tespit edildi. Bu borçlar şunlardır: 12 milyon 605 bin 812 lira cari borçlar, 2 milyon 4bin 957 lira verilen çekler, 3 milyon 122 bin 232 lira firmalara borçlar, 8 milyon 459 bin 333 lira TFF' den alınan avans, 20 milyon 205 bin 858 lira vergi borçları ve 2 milyon 930 bin 863 lira çeşitli borçlar olmak üzere toplam 49 milyon 329 bin 55 liradır. Üzülerek ifade etmeliyim ki; bu borç, çok değerli kongre üyelerimize beyan edilmemiştir. Genel Kurul'a sunulan bilançoya göre borç miktarı 27 milyon 683 bin 497 lira."
TOPLAM BORÇ 99 MİLYON 871 BİN LİRA
Yapılan incelemede kulübün 77 milyon 12 bin 552 lira temel borcunun yanısıra 22 milyon 858 bin 550 lira da vergi cezası ve gecikme faizi borçlarının olduğunu belirten Mesut Hoşçan, kulübün şu an toplam borcunun 99 milyon 871 bin 102 olduğunu söyledi.
TARIK MESELESİ
Başkan Mesut Hoşcan, Galatasaray ve Beşiktaş'ın transfer etmek istediği 22 yaşındaki defans oyuncusu Tarık Çamdal'ı süresiz kadro dışı bıraktıkların hatırlatırken de şöyle dedi:
"Menajeri, aşırı isteklerini alabilmek için genç oyuncumuzun aklını da çelmiş ve genç oyuncumuzu zor durumda bırakmıştır. Kulübün manevi ve maddi değerlerine değer vermeyen kulüp içindeki aile huzur ortamını bozacak hiçbir hareketi tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu nedenle transfer dönemi başlamadan menajeri aracılığıyla değişik kulüplerle yaptıkları görüşmeler nedeniyle kadro dışı bırakmamızda aldığımız kararın son derece doğru olduğuna inanıyoruz. Bu, futbolcumuzun o bölgede oynamasına şans tanıyan teknik direktöre de ihanettir."
TRANSFER TEKLİFİ YAPILAN FUTBOLCULAR
Veysel Sarı, Servet Çetin ve Erkan Zengin'e de çeşitli kulüplerden transfer teklifleri geldiğini ifade eden Başkan Mesut Hoşçan, şöyle devam etti:
"Veysel bizim alt yapıdan özenle emek verdiğimiz ve kendisini ispatlamış bir oyuncumuz. Biz kendisine iyi bir teklifte bulunduk. Kendisine kararını vermesi için bir süre tanıdık. İstediği rakamları verecek kulüp bulursa ve bize bonservis getirirse önünü açarız. Yoksa bizde yine o bölgede yetişebilecek, sıra bekleyen oyuncularımıza teknik heyetimiz şans verme konumundadır. 3-4 tane oyuncumuza diğer kulüplerden teklifler vardır. Bunların başında Erkan Zengin ve Servet gelmektedir. Eskişehirspor gerekli ise transfer yapar. Tabii ki bütçemize göre yapmak zorundayız. Ben aslında devre arasında yapılan transferi de çok olumlu bulmuyorum. Transfer komitesi, hocamızla ve yönetimimizle görüşmeler yapılıyor. Gereken ne ise elimizdeki imkanlar çerçevesinde yapılacaktır."