Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor'un Alanyaspor'u 2-0 yenerek 4'üncü tura yükseldiği maç sonrasında her iki takımın teknik direktörü düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam turu geçtiktleri için mutlu olduklarını söyleyerek şöyle dedi:

“Rakibimizin bugün bizim karşımızda yüksek motivasyonla oynayacağını, maçı almak adına varını yoğunu ortaya koyacağını biliyorduk. Bunu futbolcularımıza da anlattık. Bu tür maçlarda rakibiniz üst düzey motivasyonla oynarken siz biraz motivasyon kaybı yaşayıp da olayı ciddiye almazsanız bugünkü ilk yarı gibi olur. Maçı ikiye ayırmak lazım. İlk yarıda futbol adına hiçbir şey yapmadık. Çabuk oynayamadık oyunu geniş alana yayamadık şut atamadık 45 dakikayı boşa harcadık. İkinci yarı biraz futbol oynamak aklımıza geldi. Kapalı defanslara karşı en önemli silahımız uzaktan şutlar, şut atmak aklımıza geldi. İkinci yarı daha iyi oldu Şükürler olsun ki buradan başımız önde ayrılmadık. Turu geçtiğimiz için mutluyuz."

Alanyaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak da, maçın ilk yarısında kaleci Sinan'la çarpışıp sakatlanan Caner'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Caner'in bir gün süreyle Eskişehir'de hastanede gözetim altında tutulacağını belirten Altıparmak şöyle konuştu:

"Öncelikle bugün, maçı kaybedip kazanmaktan daha önemli, futbolcumuzun yaşadığı talihsiz olay. Bu yüzden maçı kazanıp kazanmamayı bıraktık. Eskişehir'e gelirken futbolcularımıza,futbol zevk oyunu ve temaşa oyunu, oynarken zevk alın,futbolun doğrularını yapalım, tek amacımız buydu. Genel anlamda çok iyi yaptığımızı düşünüyorum bunu. Süper Ligin en formda takımı kendi sahasında bu yüzden bizim çok fazla kaybedecek bir şeyimiz yoktu. Biz daha istekli, daha arzuluyduk. Genç futbolcularım sahadaydı, kendilerini göstermek adına ellerinden geleni yaptılar iyi mücadele ettiler kendilerini tebrik ediyorum. Eskişehirspor'u tebrik ediyordum, başarılar diliyorum. Biz de Caner'e bir şey olmadığı için, şuan sağlık durumu iyi oyduğu için çok mutluyuz. Oyun anlamında da istediğimiz şeyler olduğu için de çok mutluyuz. Genel anlamda hiç pozisyon vermedik rakibe, iki şutları var. Maç 0-0 iken kaçırdığımız yüzde yüz bir pozisyon var. O pozisyonu değerlendirebilseydik belki maçı çevirebilirdik. 2-0 mağlup olduk ama onun yanında çok şey kazandık. Eskişehirspor'u tebrik ediyoruz."