ESKİŞEHİRSPOR'un kendi sahasında Akhisar Belediyespor'u 2-0 yendiği maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörleri karşılaşmayı değerlendirdi.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, galibiyete sevindiklerini belirtti. Sağlam şu şekilde konuştu: "Geçen hafta aldığımız mağlubiyetten sonra bu karşılaşma bizim için biraz daha önemli hale geldi. Çünkü ligin zirve yarışında birçok takımın puanı birbirine yakın. Bir maç kaybettiğinizde 4-5 basamak aşağıya inebiliyorsunuz. Geçen hafta biraz aşağıya indik. Hem verilen araya moralli girmek, takımdaki moral ve motivasyonu biraz daha artırmak, takım içerisinde geçen hafta üzerimizde kalan moral bozukluğunu üzerimizden atabilmek için bugünkü karşılaşmayı kazanmamız gerekirdi. Geçen hafta Gençlerbirliği maçından sonra şunu söylemiştim 'mağlup olmak kötü, ama bu mağlubiyetten dersler çıkartabilirsek o kaybettiğizden çok daha fazlasını size getirebilecek değerleri ortaya koyabilirsiniz.' Bunu yapmaya çalıştık. Pazartesi'nden Cuma'ya çok fazla süremiz yoktu. Moral bozukluğunu üzerimizden atıp o motivasyonla bu maça hazırlanmak o kadar kolay değildi. Çocuklar sorumluluk aldılar. İlk yarı başa baş giden maçı, ikinci yarı ele geçirerek ofansif anlamda da geçen hafta yapamadıklarımızı yaparak güzel iki tane golle kazandık. Çocuklar, üst sıraya tırmanın sinyallerini veriyor. Ben oyuncularımıza taraftarlarımıza teşekkür ederim. Akhisar gibi deplasmanda kontra atağı iyi oynayan bir takıma karşı hem dikkatli olmak hem pozisyon vermemek, gol yememek üzerine bir oyun oynarken bir taraftan da bir şeyler üretip gol bulmak zorundasınız. Bu kolay değil. Biz bunu zor da olsa başardık. Bu arayı iyi değerlendirip bundan sonra başlayacak maç trafiğinde yukarılara doğru tırmanacağımıza inanıyorum taraftarlar da inansın. Çok güzel günler yakın."
Eskişehirspor deplasmanından mağlubiyetle ayrılan Akhisar Belediyespor'un Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise şöyle dedi: "İlk yarıda başa baş bir mücadele geçti. Ama ikinci yarıda Eskişehirspor'un bariz bir üstünlüğü vardı. Biz bunu önleyemedik. Biz belki de buna çanak tuttuk. Takım olduğumuz zamandaki görüntümüzden ikinci yarı oldukça uzaktık, beraber oynayamadık ve sonuçta da mağlup olduk. Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık. Eskişehirspor'u tebrik ederiz."