GENÇLİK ve Spor eski bakanı AK Parti Samsun milletvekili Suat Kılıç, "Bu sezon Süper Lig’de 2 dramatik olay yaşandı. Biri Beşiktaş-Galatasaray derbisi, diğeri Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması. Bu hadiseler, Türk futboluna büyük kan kaybettirdi" dedi.
Samsun'daki ziyaretleri sırasında tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı hakkında görüşlerini açıklayan Suat Kılıç, şunları söyledi:
"Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çok talihsiz, acı hadiseler yaşandı. Ev sahibi takım olarak Beşiktaş, yaşananlardan büyük yara, hasar aldı. Ligin 2’nci yarısında da Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında maçın tamamlanamamasıyla sonuçlanan üzücü hadiseler yaşandı. Hakemin bir başka maçtaki kararları ile son maçtaki kararları arasındaki farklılıkları değerlendirmek Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Komitesi’nin takdirindedir. Merkez Hakem Komitesi, hakem kararlarına güvenin sağlanması için gerekli önlemleri almalı. Aynı ya da farklı hakemlerin farklı farklı müsabakalarda aynı kuralları, aynı adalet anlayışı ile uygulaması yönünde dikkatli, özenli bir tavır içerisinde hareket etmeli."
Maçlarda alınan kararların hakem inisiyatifleri arasında çok büyük uçurumlar oluşturması halinde, bu durumun futbol seyircisinde güvensizliğe neden olabileceğini söyleyen Suat Kılıç, sözlerini şöyle devam etti:
"Güvensizlik başka başka olayların tetikleyicisi olabilecektir. Burada önemli olan sahaya yabancı madde atılmamalı. Tribünlerde küfür, siyasi slogan olmamalı. Kulüp başkanları, yöneticileri, spor medyası, futbol medyası, televizyonlar, yayıncılar, yorumcular, yazanlar, çizenler ve elbette ki federasyon, hakemler ve diğer aktörler kendilerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeli. Yapılan yorumlara, yazılan yazılara bakmayıp, futbolun bu noktaya gelişinin tek müsebbibi olarak tribünleri ve taraftarı görmek de büyük haksızlık olacaktır. Futboldaki kan kaybının tek müsebbibi tribünler, taraftar değildir. Herkesin elini taşın altına koyması, yaşananlardan kendi payını araması ve sorumluluktan kaçmaması lazım."

İA(MS/AÖ) FOTOĞRAF