ERZİNCAN’da Uluslararası Kayakla Oryantiring Şampiyonası yapıldı. Şampiyonaya katılan yabancı ve yerli sporcular, belirlenen hedeflere harita ile ulaşarak puan topladı. Çekişmeli geçen yarışmada sporcular dünya sıralamasına etki edebilmek için ter döktü.
Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Türkye’de ilk kez Ergan Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezinde, 1'inci Uluslararası Türkiye Kayakla Oryantiring Şampiyonası düzenlendi. Uluslararası Oryantiring Kayak Federasyonu tarafından dereceye giren sporculara puan verildi. Harita bilgisinin ve dayanıklılığın ön plana çıktığı yarışmada, yaş gruplarına göre yarışan sporcular belirlenen hedefleri kısa süre içerisinde bularak, bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele verdi. 10 ülkeden 26’sı yabancı toplam 110 sporcunun katılımı ile gerçekleşen yarışmada erkek ve bayan sporcular dereceye girebilmek için mücadele verdi.
Böyle bir yarışın Türkiye’de ilk kez yapıldığını belirten Oryantiring Antrenörleri Derneği Başkanı Ayhan Çiftçi, "Birinci Kayakla Oryantiring Şampiyonasını ilk defa Türkiye’de bu sene yapmaya karar verdik. Valilik, Oryantiring Federasyonu ve derneğimizle birlikte bu organizasyonu yaptık" dedi.
İsveçli sporcu Magdalena Olsson da, Türkiye’de oldukça önemli bir yarışa katıldıklarını belirterek, "Bu Türkiye’de ilk kez yapıldı. Kayak Oryantiring yarışı aynı zamanda dünyada puan verilen bir yarış. Onun için bazı ülkelerden de en güçlü sporcular geldi. Çok güzel ve iyi bir parkur hazırlanmış" diye konuştu.