ALPARSLAN Üniversitesi'nin, "çeyrek asrın teknik direktörü" seçtiği Eskişehirspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, "Sporseverler, küfür ve şiddet yüzünden eşlerini maça götürmek istemiyor" dedi.
Ertuğrul Sağlam, Muş'a gelişinde ilk olarak ilk olarak Vali Vedat Büyükersoy'u ziyaret etti. Buradan Alparslan Üniversitesine geçen Ertuğrul Sağlam'a Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, çevrek asrın teknik direktörü plaketi verdi. Daha sonra düzenlenen panelde konuşan Ertuğrul Sağlam, ilgiden memnun olduğunu vurgularken şunları söyledi:
"Muş'ta yapılanlar ve yapılacak olanlar beni ziyadesi ile memnun etti. Sporsal faaliyetlerin artması için bir çok çalışma yapılmış. Benim gibi spor adamlarının bu tür ziyaretleri bu tür çalışmaların artması konusunda motivasyon sağlayacaktır."
Ertuğrul Sağlam, "Sporda şiddet olaylarının bitmesi hususunda neler yapılabilir?" sorusuna şu karşılığı verdi:
"Sporda şiddetin bitmesi için eğitim seviyesi yükseltilmeli. Şiddet, sporun en altından en üstüne kadar olumsuz etkiliyor. Olayların çıkması, kötü söz kullanılması insanları stadyumlardan uzaklaştırıyor. Futboldaki en önemli destek unsuru taraftardır, izleyendir. Yani izleyen olmadığı zaman futbolun keyfi kaçıyor. Şimdi insan, çocukları ve eşi ile bazı maçlara gitmek istiyor. Biz istiyoruz ki aileler, maça gelen bayanlar keyif alsın. Şiddetin, olayın, küfürün olduğu yerde hangi insan eşini maça getirebilir. Şiddet, sporun ruhuna aykırıdır. Zaten hep diyoruz: Spor barış, dostluk, eğlence olarak değerlendirilmeli. Bu konuda bir defa insan kalitesini yükseltmemiz lazım. Yani eğitim. İnsan kalitesini yükseltebilirsek o zaman sorunun büyük bir kısmını halletmişiz demektir."