Uğur DEMİRKIRDI/İSTANBUL, () - FENERBAHÇE'de hızlı ve şok etkisi yaratarak gelişen Ersun Yanal krizi istifa ile sonuçlandı.

Özel hayatı, takıma verdiği izin günleri, bazı futbolcularla sorun yaşaması, yönetimin antrenman programına dahi müdahalesi, takımı şampiyon yapan Ersun Yanal ile yolların ayrılmasına sebep oldu.

Şampiyon olarak tamamlanan 2013-2014 sezonunda harcanan yoğun mesai, çalışma temposu ve takımdaki inanç ile arkadaşlık bağları mutlu sona ulaşılmasında en büyük etkendi.

1 YILLIK SÖZLEŞME YAPMIŞTI VE DEVAMINI İSTİYORDU

Ersun Yanal ile bir yıllık sözleşme yapılmıştı ve bunu hazmedemeyen başarılı teknik adam hem Fenerbahçe'de çalışma fırsatını iyi değerlendirmek hem de camiada uzun süre görev almak istiyordu. Bunun için çok çalıştı. Ancak şampiyonluk gelince Yanal hem rahatladı hem de eli güçlendi. Sonuçta takımı şampiyon yapmıştı ve ligin bitimine haftalar kalan gelmişti bu şampiyonluk. Yanal ilk sezon baskı altında çalışırken, bu sezona ilkeleri ile girmek istedi. Alışkanlıklarına yeniden döndü. Ancak bu kez de yönetim, bazı futbolcular ve son günlerde basın ile ters düştü.

Sezon hazırlıkları Topuk Yaylası'nda başlarken, tesislere Yanal'ın bayan arkadaşını davet ettiği iddiası Başkan Aziz Yıldırım'ın kulağına kadar gitti. Bu durumu araştıran Yıldırım küplere bindi.

Schefield ve Sevilla maçlarının kaybedilmesi ve kaybederken ortaya konan etkisiz futbol özel hayatın irdelenmesine ve bunun takıma zarar verip vermediğine bakıldı.

"HOCA BİR AN ÖNCE KARAR VER ARTIK, 1 HAFTA İÇİNDE BİZE KARARINI BİLDİR"

Sevilla ile oynanan hazırlık maçı sonrası stadın koridorlarında enteresan bir görüntü vardı. Maç bitmiş, takım soyunma odasını terk etmiş ve otobüse binmişti ancak Ersun Yanal ve yanındaki 2 yönetici hararetli bir şekilde konuşma yapıyordu. Bir muhabirin gözüne çarpan bu durum dikkat çekiciydi. Daha önce ne konuştukları duyulmasa da son olarak "Hoca bir an önce karar ver artık, 1 hafta içinde bize kararını bildir" denilmesi nasıl yorumlanmalıydı ? Yöneticilerin istediği futbolculardan kim gidecek-kim kalacak raporu muydu, denenen sistem eleştirisi miydi , ayrılık haberi miydi ?

Kaybedilen iki maçın ardından takıma verilen izin ve Yanal'ın Kopenhag'da kalması bardağı taşırdı.

Ardından başkan Aziz Yıldırım'ın dünkü basın toplantısı ve deyim yerindeyse "Aba altından sopa göstermesi" istifayı getirdi.

AJANSI ARADI

Yanal, Soma turnuvasında 2 yenilgi daha aldı. Beşiktaş ve Chelsea ile oynanan 45'er dakikalık maçlarda kafası karışık olduğu her halinden belli olan Ersun Yanal bugün devletin ajansını arayarak istifa kararını bildirdi. Önce telefondan, ardından yazılı bir açıklama geçerek, AA aracılığıyla istifasını Türkiye'ye duyurdu.