Dünya Kupaları'nda mücadele edecek A Milli Erkek ve A Milli Kadın Basketbol takımları Garanti Bankası sponsorluğunda İstanbul'da düzenlenen gecede bir araya geldi.

30 Ağustos - 15 Eylül tarihleri arasında İspanya'da düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan A Milli Takımımız ile 27 Eylül - 5 Ekim'de ülkemizin ev sahipliğinde organize edilecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda yer alacak olan A Milli Kadın Takımımız, Four Seasons Hotel'de düzenlenen kokteyl ile bu iki dev etkinlik öncesi moral depoladı.

Organizasyona, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF Asbaşkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, A Milli Erkek ve A Milli Kadın Takım teknik, idari ve oyuncu kadrolarının yanı sıra basın mensupları ile davetliler katıldı.

FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi: "Dünya Şampiyonalarında yer almak ve bunu da basketbolla başarmış olmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Şampiyonalara katılmakta ve organizasyonları düzenlemekle kalmıyoruz. Altyapılarda basketbolumuz, Gençler ve Ümitler Avrupa Şampiyonaları'nda şampiyon olarak, geleceğin basketbolcularını yetiştiriyor. Bu sayede gençlerimiz, gelecekte de altın madalya peşinde olacağını kanıtladı.Tüm bu çalışmalarımız, Garanti Bankası ile el ele yürüdü. 2000 yılının zor günlerinde 2001 Avrupa Şampiyonası sürecinde Garanti Bankası'nın, Türk Basketboluna ve milli takımlara inanarak, kat ettiğimiz yol, bugünlere geldi. Şimdi İspanya öncesi milli takımımızı uğurlamak, kadınlarımızı da ülkemizde düzenlenecek turnuva öncesinde morallendirmek açısından bu geceyi düzenledik.12 Dev Adam Basketbol Okulları çok önemli bir proje. Basketbolcu yetiştirmek ve antrenörleri bir arada değerlendirmek açısından, Türkiye Basketbol Federasyonu ile Garanti Bankası bu önemli organizasyonu ortaklaşa düzenledi. Geçtiğimiz hafta içerisinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında Pass-it On etkinliğini düzenledik. Dünyanın 87 ülkesinden gelen çocuklar, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından karşılanan masraflarla, Darüşşafaka'da bir hafta boyunca eğitim aldı. 10'u Soma'dan olmak üzere 55 Türk çocuğu da basketbol eğitimi aldı. Ayrıca eğitim dışında da İstanbul'un tarihi güzelliklerini görülürken, Milli Takımımızın da İspanya ile oynadığı hazırlık karşılaşması izlendi.Tüm bu çalışmalar, gelecek nesillerde iyi sporcuların yetişmesini sağlamak için yapılıyor. İspanya'ya gidecek olan takımımız, son finalist ve FIBA sıralamasında da dünyanın 7.sırasında olan bir milli takım. Halkımızın bu takımın çok başarılı bir şekilde mücadele etmesini beklediğini söylemek istiyorum. Ayrıca, eylül ayında ilk kez katılacağımız Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda ise yine bayramla birlikte bir final ve finalle de birlikte sevinç yaşamak istiyoruz. Herkesin bunun bilincinde olduğunu, dün akşam oynanan Zafer Kupası mücadelesinde bir kez daha gördüğünü düşünüyorum. Hem kadınlarda hem de erkeklerde gereken destek anlamında, basının yardımcı olmasını diliyorum. Garanti Bankası başta olmak üzere herkese Türk Basketbolu adına teşekkür ediyorum" dedi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Bu akşam A Milli Erkek Basketbol Takımımızı, İspanya'da gerçekleştirilecek 2014 FIBA Dünya Kupası'na , A Milli Kadın Basketbol Takımımızı ise ülkemizde gerçekleştirilecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'na uğurlamanın heyecanını yaşıyoruz. Garanti'nin kurumsal kültüründe her zaman olmasını hedeflediği değerler. Bu nedenle sadece takımlarımızı desteklemekle kalmıyor, kendimizi ekibin bir parçası kabul ederek yakından ilgileniyor, tüm maçlarına gidiyor, onlarla birlikte üzülüyor, birlikte seviniyoruz. Tüm takımlarımızla ayrı ayrı gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

"KENDİMİZE GÜVENİYORUZ VE KİMSEDEN ÇEKİNMİYORUZ"

A Milli Erkek Takımı Antrenörü Ergin Ataman'da basın mensuplarına İspanya'da katılacakları Dünya Kupası öncesi açıklamalarda bulundu. Dünya Kupas'ında hedeflerinin madalya kazanmak olduğunu söyleyen Ergin Ataman ""Bu bir Dünya Şampiyonası ve burada en iyi sonuçları almaya çalışacağız. Bu da bizim için madalya olur. Aşama aşama giderek gruptan çıkmaya çalışacağız. İlk iki içinde çıkmak istiyoruz. Kendimize güveniyoruz ve kimseden çekinmiyoruz" diye konuştu.