İETT, kültür sanat dünyasına yeni bir eser daha kazandırdı. Geçmiş yıllarda İETT’de görev yapmış personeller ile zaman zaman yolu İETT ile kesişen ünlü isimlerle yapılan söyleşilerin yer aldığı ‘Hatıralarla İETT’ isimli kitap yayınlandı.

Bir buçuk asra yakın tarihiyle, İstanbul’da toplu ulaşımın miladı olan İETT, İstanbul’a ve İstanbullulara sunduğu toplu ulaşım hizmetlerinin yanı sıra son yıllarda yayınladığı kitaplarla da adından söz ettirmeye devam ediyor.



Daha önce, İstanbul’un toplu ulaşım tarihini anlatan albüm kitap ‘Bir Zamanlar İstanbul’, İETT’li ünlülerin yer aldığı ‘Onların da Yolu İETT’den Geçti’, toplu ulaşım kültürü ve tarihine yönelik hazırlanan ‘Dünden Bugüne Toplu Ulaşım Kültürü’, ‘Faytonlardan Marmaray’a İstanbul’da Ulaşım’, ‘Ara Güler’in Gözünden İstanbul Tramvayları’ ve dünyanın ikinci metrosu Tünel’in yapım hikayesinin anlatıldığı ‘İstanbul Tüneli’ isimli prestij kitapları yayınlayan İETT, son olarak canlı tanıklıklar ve hikayelerden oluşan ‘Hatıralarla İETT’ isimli kitap okuyucularıyla buluştu. Kitap, İETT’de görev yapan Filiz Acar ve kurum fotoğrafçısı Fatih Sultan Kar’ın on yıla yayılan sürede çeşitli zamanlarda bir araya gelerek, İETT ve ulaşım üzerine söyleştikleri yirmi bir kişiden oluşuyor.

ERDOĞAN'IN HOCASIYLA İLİŞKİSİ DE ANLATILDI

İETT ile ilgili bilinmeyenleri ortaya çıkarmak ve tarihe not düşmek amacıyla hazırlanan kitapta geçmiş yıllarda, İETT’de çeşitli kademelerde görev yapmış çalışanlar ile zaman zaman yolu İETT ile kesişen ve İstanbul’da toplu ulaşıma dair düşünceleri olan isimlerle yapılan söyleşiler yer alıyor. Kitabı eline alıp okuyanlar bazı şeyleri belki de ilk defa görerek şaşıracak, bazı bilgilerinse detaylarına ulaşacaklar. Okurlar bu kitap sayesinde belki de ilk defa CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’la İETT’deki hocası arasındaki ilişkiyi okuyacaklar.

FENERBAHÇE'YE GİDECEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1974 yılında İETT'de geçici işçi statüsünde işe başladığı belirtilen kitapta, futbol oynadığı yıllarda Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği ancak, babasının kendisini engellediği belirtildi.

İETT’nin atletizm, futbol, voleybol, güreş ve boksta dünya çapında başarılara imza atmış, rekortmen sporculara sahip olduğu, 1960’lı yıllarda bayan biletçilerinin olduğu ve ilk psikoteknik laboratuvarının da yine İETT’de bünyesinde kurulduğu bilgileri kitapta yer alıyor.



Okurlar, dünyanın ikinci metrosu olan Tünel’in hikayesini hem tarihçi Vahdettin Engin’in gözünden hem de onun kırk yıllık ustalarından dinleyecekler. İETT’nin troleybüslü yıllarının da yer aldığı kitapta bir troleybüs şoförünün anıları da bulunuyor.