SÜPER lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, kentten mali konuda kendilerine beş kuruş yardım gelmediğini, Allahtan başka destekleri olmadığını söyledi.
Yeni sezona girerken, Kayseri halkının kendilerinden farklı transfer beklediğini belirten Ziya Eren'' Kayseri’de maalesef hiçbir yerden destek alamıyoruz. Allahtan başka desteğimiz yok. Geçen yıl da, her seferinde feryat ettim. 840 kişilik bileti seyirciye, 985 kişilik  güvenlik görevlisi parası ödedim. Daha fazla da bir şey söylemeye gerek yok.'' dedi
Erciyesspor olarak, kendilerinden beklenen transferleri yapamadıkları yolundaki eleştirileri de yanıtlayan Kulüp Başkanı Ziya Eren, 'ya yaptığı açıklamada'' Bazı PTT 1'inci kulüplerini görüyoruz. Belediyesiyle, valiliğiyle destek olunuyor. Belediye başkanının futbolcuyu aradığı, valilik hesabından paraların ödendiğini duyuyoruz. Kayseri’de maalesef hiçbir yerden destek alamıyoruz. Kayseri’de iki takım da zor bir süreç geçirdi. Kısmet ve nasip, Allah’ın takdiriyla biz ligde kaldık. Allahtan başka desteğimiz yok. En azından ligde kalan bu takıma sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar güzel tesisleri olan şehirde, güzel maçları taraftarlara izletebilmek adına şehrin ileri gelenlerinden destek bekliyoruz. Geçen yıl, her seferinde feryat ettim. O zaman passolig de kart da yoktu. Ben, 840 kişilik bileti seyirciye, 985 kişilik güvenlik görevlisi parası ödedim. Daha fazla da bir şey söylemeye gerek yok.''şeklinde konuştu.
Süper ligdeki takımların çok fazla geliri olduğu yolundaki söylentilerin doğru olmadığını söyleyen Eren, sözlerini şöyle tamamladı:
''Herkesin söylediği, federasyondan, Süper lig takımlarına milyonlar akmıyor. Hocanın biri diyor ki, 'Sizi ligde bıraktım 30 milyon dolar karınız var. 'Yani bilmiyorum o hesaplar nasıl yapılıyor. Ama, toplamda Süper Lig kulüplerinin garanti geliri 12,5 milyon lira. Bunu da peşin almıyoruz. Bunun haricinde 900 bin lira galibiyete, 450 bin lira beraberliğe Federasyondan performans primi alırken, mağlubiyetin de hiçbir geliri yok. Loca, bilet geliri Kayseri’de çok fazla yok. Göğüs reklamımızın da geçen yıl gittiği rakam çok komikti.  Şuan itibariyle bize yansıyan maddi bir gelir yok''

FOTOĞRAFLI