Demet ÖZTÜRK/ KAYSERİ, () - GARANTİ Tekerlekli Sandalye Basketbol Birinci Ligi’ne yükselme maçları Kayseri’de yapıldı. 16 takımın katıldığı şampiyonada ilk 6 takım, gelecek sezon birinci ligde mücadele etmeye hak kazandı.
Talas Spor Salonu’nda yapılan ve 7 gün süren Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Birinci ligine yükselme müsabakaları bugün oynanan final maçlarıyla tamamlandı. İlk 6 takımın birinci lige yükseltiği maçlar sonunda takımlara kupa ve ödülleri Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eksici ve protokol üyeleri tarafından verildi. Final maçları sonunda, birinciliği Birinci İstanbul Bağcılar Engelliler Gençlik Kulübü, ikinci Ceylanpınar Belediye Engelli Spor kulübü, üçüncü Kayseri Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü kazanırken, Medikal Park Samsun Engelli Gücü Spor Kulübü, İskenderun Engelli Kulübü ve Siverek Engelliler Spor kulübü de ilk 6’ya girerek birinci lige yükselen diğer takımlar oldu.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan kupa töreninde yaptığı konuşmada, "Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Birinci ligine yükselme müsabakaları Kayseri’de 7 gün sürdü. Bugün Kayseri’de gününü yaşadık. 16 takım katıldı. 16 takımdan ilk 6’ya giren takımlar birinci lige yükseldi. Aynı ilk 6 sıralaması yaptı. 2014-2015 sezonu için de Süper lige yükselme müsabakalarında mücadele edecekler. Gelecek sene 1 ligimiz 16 takımla oynanacak. Bu 16 takım arasından Süper lige yükselecek takımlar belirlenecek. Son derece güzel organizasyon oldu. Kayseri 7 gün boyunca tekerlekli sandalye basketbol şöleni yaşadı. Takımlarımızın hiçbirini yalnız bırakmadılar. Zevkli, keyif alınan bir organizasyon oldu" dedi.
Şerefhan, engellileri spor yapmaya da davet ederek, "Buradan evlerinden çıkarılmayan engellilere de seslenmek istiyorum. Bu arkadaşlarımız gibi herkes spor yapabilir. Türkiye’de spor salonlarına spor tesislerine gidebilir, spor ve toplumla entegre olabilir özgüvenlerin sağlayabilirler. Hiç kimse çekinmesin mutlaka spor yapsın" diye konuştu.

DÖ (OE/RT) (FOTOLU)