İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİNLİ milli tenisçi 15 yaşındaki Oğuzhan Güneş, Hollanda'nın Amsterdam kentinde yapılacak olan Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek.
Antalya'nın Belek İlçesi'nde düzenlenen BNP Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası Avrupa elemelerinde, yıldızlarda ikinci olan doğuştan bedensel engelli Oğuzhan Güneş, Hollanda'da hedefinin birincilik olduğunu söyledi. Mersin Endüstri Meslek Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Güneş, antrenörü Atilla Kökver ile toprak ve beton kortlarda antrenman yapıyor. Tenise 6 ay önce başladığını ifade eden Oğuzhan Güneş, tek isteğinin şampiyonada derece alarak eve kupa ile dönmek olduğunu söyledi. Güneş, "Antalya'da yapılan tenis turnuvasında ikinci oldum. Milli takıma davet edildiğimi duyduğumda çok sevindim, harika bir duyguydu. Şimdi de Hollanda'da yapılacak olan dünya şampiyonasına gideceğim. Milli takıma seçildikten sonra biraz daha hırslı çalışıyorum. Hollanda'da yapılacak dünya şampiyonasında derece kazanmak istiyorum. Hedefim ise olimpiyatlarda yarışmak" dedi.
Şampiyona için yoğun bir çalışma programı uyguladıklarını ifade eden antrenör Atilla Kökver ise  "Normal tenisçiler bile en az 3 yıldan sonra sonuç elde edebiliyor. Fakat Oğuzhan ilk katıldığı turnuvada ikinci olarak milli takıma seçildi. Hollanda'da yapılacak turnuvada yıldızlarda yarışacak. Turnuvaya Türkiye'den 4 sporcu ile milli takım temsil edilecek. Mersin'den giden tek tenisçi Oğuzhan. Turnuvadan döndükten sonra Oğuzhan, 20 Temmuz'da İsviçre'de yapılacak Junior Dünya Şampiyonası için milli takıma davet edildi. Hedefimiz uluslararası alanda başarı yakalamak. Kendisi de çok fedakarca çalışıyor, özveride bulunuyor. Her sporda olduğu gibi bu sporda da sponsorlara ihtiyacımız var. Yurt dışında ne kadar çok turnuva oynarsa hem tenisi gelişecek hem de ülkeyi daha başarılı şekilde temsil edecek" diye konuştu.

İM(AŞ/OA/BT) (FOTOĞRAFLI)