– MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 5’inci Ayak Yarışı tamamlandı. Yarış sonrası E3A’da Serkan Özdemir, E2A’da Kunter Kuşcu, E2B’de Mustafa Özkeskin ve Hobi Sınıfı’nda İsmail Cem Tunç şampiyonluklarını ilan etti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Fethiye Orman Spor Kulübü tarafından Esenköy’deki Akdeniz Off Road Park’ta düzenlenen yarışa, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ve Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin değişik bölgelerinden 3’ü kadın 50 sporcu katıldı.

Sporcular, 35 kilometrelik parkuru 3 tur atarak en hızlı şekilde tamamlamak için yarıştı. Parkurda sporcular fizik ve mekanik dayanıklılığın yanı sıra doğal engellerle de mücadele etti.

ORMANDA KAYBOLUNCA YARIŞ DIŞI KALDI

Yarışa Antalya’dan katılan 36 yaşındaki Burcu Tugayoğlu, ikinci turda yön işaretlerini kaybedince ormanda kayboldu. Uzun süre sonra yolu bulup ormanlık alandan çıkabilen Tugayoğlu, kaybettiği vakti telafi edemeyeceğini anlayınca yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Yarış öncesi parkurun tam olarak hazır olmadığını belirten Burcu Tugayoğlu, “İlk turda iyi bir derecem vardı. Ancak yönlendirme işaretleri eksik olduğu için yönümü kaybettim ve uzun süre ormandan çıkamadım. Yarışa erken veda etmek benim için çok üzücü oldu” dedi.

‘ŞAMPİYONLAR BELİRLENDİ’

TMF Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir ise Fethiye'deki yarışın organizasyon anlamında güzel geçtiğini söyledi. Yarışta birçok kategoride şampiyonların belirlendiğini aktaran Özdemir, E3A kategorisinde Serkan Özdemir, E2A’da Kunter Kuşcu, E2B’de Mustafa Özkeskin ve Hobi Sınıfı’nda ise İsmail Cem Tunç’un şampiyonluğunu ilan ettiğini kaydetti.

Yarışın büyük bölümünün seyircisiz ormanlık alanda koşulduğunu hatırlatan Özdemir “Yine de binlerce sporsever yarışları izledi. Her yaş gurubundan insan bugün buraya enduro heyecanını yaşamaya geldi” diye konuştu.

Kaybolduğu için yarış dışı kalan Burcu Tugayoğlu’nun hatırlatılması üzerine Özdemir, sporcuları yarış öncesi parkura ilişkin bilgilendirdiklerini dile getirdi. Bilgilendirme toplantısına katılmayan sporcuların bu tip durumlarla karşı karşıya kalabileceğini anlatan Özdemir, enduro sporunda dayanıklılık ve hızın yanında yön bulma kabiliyetinin de ön plana çıktığını söyledi. Yarışların ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Sınıflarında dereceye giren sporcular ise şöyle sıralandı:

E1A

1. Mustafa Özkeskin

2. Ersoy Uzun

3. Gökhan Keskin

E1B

1. Cemil Kaya

2. Ahmet Emin Koca

3. Denizhan Durgun

E2A

1. Kunter Kuşcu

2. Necmi Kozlu

3. Mustafa Kızak

E2B

1. Erkan Özcan

2. Veli Küp

3. Erdal Yavuz

E3A

1. Serkan Özdemir

2. Yıldırım Günal

3. Burak Özdemir

E3B

1. Harun Erdoğan

2. Cemil Yurt

3. Erhan Serkaya

Hobi Sınıfı

1. Sadettin Ünlükaya

2. Nadi Çardak

3. Osman Bulut