MERSİN İdman Yurdu'ndan kaleci Cengiz'le sözleşme yaparak toplamda 15 oyuncuyu kadrosuna katan Göztepe'nin teknik direktörü Suat Kaya, en büyük transferlerinin Urla Tesisleri olduğunu söyledi. İnşaatında sona yaklaşılan ve 12 Ağustos'ta açılması planlanan tesislerin Göztepe'ye çağ atlatacağını belirten genç çalıştırıcı, "Göztepe yıllarca tesis sancısıyla kıvrandı. Belki de istenilen başarıların kazanılmaması bu eksikliğe bağlıydı. Şehir içinde kamp yapmak verimli olmuyor. Urla çok ideal. Buranın bitirilmesi bizim için milat olacak" diye konuştu.
Suat Kaya, 3'üncü etap çalışmalarına Urla'da başlayacaklarını ifade ederek, "15 Temmuz'da açılışı Kızılcahamam'da yapacağız. 31 Temmuz'da ise Bolu Dorukkaya'da ikinci etap çalışmalarına başlayacağız. 12 Ağustos'ta ise hem tesislerin açılışını gerçekleştirip hem de lig başlayana kadar yeni yuvamızda hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" cümlelerini kullandı. Transferde ise artık vites küçülttüklerine değinen Suat Kaya, "Şu anda kadromuzun yüzde 90'nını oluşturduk. Şimdilik bekle ve gör taktiğini uygulayacağız" yorumunu yaptı.
HALİL KAHROLDU
Göztepe'nin Hatayspor'dan kadrosuna katmak istediği ancak kulübünün transferine onay vermediği orta saha oyuncusu Halil Karataş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla üzüntüsünü dile getirdi. Göztepe forması giymeyi çok istediğini ama 2016'ya kadar olan sözleşmesinin elini kolunu bağladığını söyleyen tecrübeli futbolcu, "Göztepe'ye gelmek için üstüme düşen her şeyi yaptım. Ancak başkanımız taraftarı daha fazla karşısına almamak adına beni bırakmaya yanaşmıyor. Çok üzgünüm" dedi.