Arzu KAYA / İSTANBUL, () FENERBAHÇELİ utbolcu Emre Belözoğlu, Kasımpaşaspor Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 8 bin 700 lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Belözoğlu'nun "bir daha suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşmadığını" belirterek cezayı ertelemedi
 
Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşaspor Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması bugün yapıldı.
Anadolu Adalet Sarayı 7. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Emre Belözoğlu ve Oğuz Erkan katılmazken, tarafları avukatları temsil etti. Oğuz Erkan'ın avukatı Ayşe Zuhal Dönmezer, Emre Belözoğlu'nun suça konu hakareti ettiğinin açık olduğunu belirterek, cezalandırılmasını talep etti. Emre Belözoğlu'nun avukatı Cansu Şahin ise, müvekkilinin Oğuz Erkan'a yönelik küfretmediğini, maç esnasında belli bir noktaya odaklanmadan sinirli bir şekilde kendi kendine söylendiğini iddia etti. Suçlamaları kabul etmediklerini ifade eden avukat Şahin, Belözoğlu'nun beraatına karar verilmesini istedi.

8 BİN 700 LİRA ADLİ PARA CEZASI
Duruşma sonunda mahkeme, Emre Belözoğlu'na, 'hakaret' suçunu aleni bir şekilde işlediğinin sabit görüldüğü gerekçesiyle 87 gün adli para cezası verdi. Hakim, 87 gün adli para cezasını da, günlüğü 100 liradan, 8 bin 700 liraya çevirdi. Ancak sanığın bir daha suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşmadığını belirterek, cezayı ertelemedi.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçtiğimiz Haziran ayında hazırladığı iddianamede, Belözoğlu'nun, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşaspor maçında, Kasımpaşaspor Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a küfür ettiği belirtildi. Savcı, Belözoğlu hakkında 'hakaret' suçlamasıyla 4 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istedi.
Belözoğlu ise, savcılıkça alınan ifadesinde, maç esnasında topu sürdüğü sırada hakemin bir anda düdük çalarak oyunu durdurduğunu, daha önceden de Kasımpaşalıların gereksiz yere yerde yattıklarını ve maçı ağırlaştırdıklarını bildiği için bir anda sinirlendiğini ve topu ileriye doğru vurduğunu, kendi kendine söylendiğini, ağzından küfür kelimesinin çıkmış olabileceğini, fakat bu küfrün hiçbir şekilde rakip takımın herhangi bir futbolcusuna ya da yöneticisine yönelik olmadığını söyledi.

 

AK (MK)