Hilmi DUYAR - COŞKUN YAMAN / BALIKESİR, ()- PTT 1. Lig’de Balıkesir Atatürk Stadı’nda oynanan ve 2-2 sona eren Balıkesirspor-Samsunspor maçında protokol tribününde olay çıktı.

Balıkesirspor’un 56'NCI dakikada Lalawele ile kazandığı golden sonra Balıkesir’in MHP’li Belediye Başkanı İsmail Ok, gol sevinciyle ayağa fırlarken, yeni Emniyet Müdürü Feridun Boz’un Ok’u, “Otur yerine” diyerek sert bir dille uyardığı öğrenildi. Ok’un bu uyarıya aynı sertlikle karşılık vermesi üzerine tarafların birbirlerinin üzerine yürüdüğü, yumruklaşma aşamasına gelen olayın Vali Ahmet Turhan, maçı izlemeye gelen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Balıkesirsporlu yöneticiler tarafından güçlükle önlendiği bildirildi.

Olaydan sonra konuşan İsmail Ok, Emniyet Müdürü Feridun Boz’un protokol tribününde maç başından itibaren yüksek sesle Balıkesirsporlu futbolcuların davranışlarını eleştirdiğini belirterek, “Bizim oyuncularımızı suçlarken, haksız yere kırmızı kart gören futbolcumuz için bir şey söylemiyor. Feridun Boz, bu davranışıyla devletin emniyet müdürü olmadığını göstermiştir. Artık kendisini tanımıyorum. Paralel devlet, paralel devlet diyorlar. Asıl paralel devlet budur” diye konuştu.

Yaşananlara tepki gösteren Samsunspor Başkanı Emin Kar, “Böyle misafirperverlik olur mu? Neredeyse bizi de tribünden atacaklardı” derken, Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ise Samsunsporlu çok sayıda taraftarın stada biletsiz girdiğini iddia etti.

HD(SSA) (FOTOĞRAFLI)