TRABZONSPOR ile Elazığspor arasında geçen sezon oynanan karşılaşmanın bitiminde çikan olayda Olcan Adın’ı yaraladığı iddia edilen Elazığsporlu Bilica (Fábio Alves da Silva) hakkında dava açıldı.
Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 3 Kasım 2013'de Trabzonspor ile Elazığspor arasında oynanan müsabakanın sona ermesinin ardından o dönem Trabzonspor'da oynayan Olcan Adın ile Elazığsporlu Bilica arasında gerginlik yaşandı. Bu arada Brezilyalı Bilica'nın Olcan'ın yüzüne vurduğu darbesinin görüntüsü de kameralara yansıdı.
Olayın ardından Trabzon Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonrası hazırlanan iddianamede Elazığsporlu Bilica'nın, 'Spor alanında kasten yaralama' suçlamasıyla yargılanması istenildi. Olcan Adın'ın rakibinden şikayetçi olmadığı belirtilen iddianamede, şikayet şartı aranmaksızın yapılan suçta cezaya hükmedilmesi gerektiği, olayın spor alanlarındaki eşya, mala zarar verme suçu bakımından değerlendirilerek kamu davası açılmasının zaruri olduğuna işaret edildi.
6222 sayılı yasa gereğince yargılanması talep edilen Bilica'nın duruşmasının Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüleceği bildirildi.