ELAZIĞ Belediyesporlu futbolcular, yol paraları dahi olmadığı için bayram tatilinde memleketlerine ve ailelerinin yanına gidemediği iddiasıyla sabah ve öğleden sonra yapmaları gereken idmana çıkmadı. Futbolcular, verilen sözlerin tutulmaması halinde 27 Ekim Pazar günü Ankara'da Hacettepespor ile oynananacak maça çıkmayacaklarını duyurdu.
Kurban Bayramı'nda kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı, paraları olmadığı için Elazığ'da kalmak zorunda kalan Elazığ Belediyesporlu futbolcular, yapılması gereken iki idmana da çıkmadı. Futbolcular, kendilerine verilen sözlerin tutulmaması halinde, 27 Ekim 2013 Pazar günü Ankara Cebeci İnönü Stadı’nda saat 13.30’da Spor Toto 3’ncü Lig’de mücadele eden Hacettepespor ile oynanacak maça çıkmayacak.
SÖZLER TUTULMAZSA, PAZAR GÜNÜ MAÇA ÇIKMAYACAKLAR
Sezon başından bu yana sıkıntılarla mücadele ettiklerini, çok ağır kararlar almamak için çok direndiklerini belirten Elazığ Belediyespor takım kaptanı ve kalecisi Gökhan Zirekli, "İlkinde Belediye Başkanı’nın yanına gittik. Sonuçta bu takımın başında Belediye Başkanı var. Sadece takımla ilgili değil, bu şehirle ilgilenen Belediye Başkanı. Bize bazı sözler verdi. Birebir yüzümüze verdiği sözler vardı. Ama ortada biz hiçbir şey görmedik. Biz Belediye Başkanı’nın verdiği sözleri ortada göremeyince, artık kime güveneceğiz burada? Bu olay artık paranın ötesine geçti, ilgisizlik var. Tamam parasızlık bir yere kadar, ama söz verilir, yada cebimizde üç-beş kuruş paramız olur, deriz ki bizim paramız var. Biz biraz daha idare ederiz, deriz. Ama bu ilgisizlik bıktırdı. İnsanların bize olan güvensizliği, ilgisizliği bıktırdı artık. O adamların bize karşı bir umudu yoksa, bizim nasıl umudumuz kalsın? Biz nasıl tutunalım? Çünkü buradaki çocuklar çok genç insanlar. Hani 3’ncü liglerde yaş sınırı var bilindiği gibi, çok gençler. Bu psikolojileri kaldırabilecek yaşta, tecrübede insanlar değiller. Hocaları ve bizler, biraz destek olduk ama nereye kadar götürebiliriz? Bazılarının gelip bu takımı arkadan itelemesi lazım. Destek çıkıp, 'biz yanınızdayız' demesi lazım, ama yok görmüyoruz. Görmediğimiz için de böyle bir karar aldık. Biz bugünden itibaren antrenmanlara çıkmıyoruz. Hafta sonuna kadar bekliyoruz. Hafta sonuna kadar birileri gelip, 'bu takımın sahibi benim' desin. Ya desin yada, 'bu takımın sahibi yok' desin. Biz de çıkalım anamızın, babamızın yanına gidelim. Hafta sonuna kadar bu takıma kimse sahip çıkmazsa, biz de anlayacağız ki bu takım sahipsiz. Bu takım kimsenin umurunda değil. Herkes bu takımı silmiş, burası bir takım değil diyeceğiz" dedi.
BAYRAM HARÇLIĞI BİLE ALAMADIK
Takımdaki futbolcuların yüzde 70’inin dışarıdan geldiğini ve yol paraları olmadığı için memleketlerine bile gidemediklerini anlatan Kaptan Zirekli, "Çocuklar Trabzon’dan, Çorum’dan, Ankara’dan, Diyarbakır’dan, annelerini babalarını bırakıp geldiler. Ya bayram günü çocukları evlerine gönderemedik. Çoğu burada kalmak zorunda kaldı. Çok küçük meblağlar, belki bir otobüs parası, yol parası, cebine 50 lira, 100 lira bayram harçlığı. Onu bile alamadık biz. Çocuklar burada kaldı, yani bayramda ailesinin yanına bile gidemediler. Nasıl kaldırsın bu çocuklar bu psikolojiyi? Bizim dayanacak gücümüz kalmadı. Bundan sonra belediye başkanı veya kulüp başkanı gelip bize söz verdiği dakika, biz söz kabul etmeyeceğiz ve hiç kimsenin sözüne güvenmeyeceğiz bundan sonra. Eğer geleceklerse buraya, bize söz vermeye gelmesinler, çünkü biz yeterince söz dinledik. Biz icraat yapacak insanları buraya bekliyoruz" diye konuştu.
Savunma Oyuncusu Mert Tolga Koçak, savunma oyuncusu Ercan Yıldırım ve Arif Kalafat da yaptıkları konuşmada, takımın ekonomik olarak çok kötü bir durumda olduğunu savunarak, bu soruna çözüm bulunması talebinde bulundu. Futbolcular, zaman zaman, 'Söz değil, destek istiyoruz', 'Söz değil, icraat bekliyoruz' diye toplu olarak tezahürat yaptı.