İspanya La Liga'da nefes kesen bir El Clasico karşılaşması sonrası tartışmalar bitmiyor. Barcelona'nın Bernabeu Stadı'nda 4-3 üstünlüğü ile biten maçtan sonra Real Madrid'li futbolcuların hakem konusunda yapmış olduğu açıklamalar ortamı gerdi. Özellikle Cristiano Ronaldo, FIFA kokartlı orta hakem Undiano Mallenco ve Futbol Federasyonu'na ağır sözler etti. Yıldız futbolcu Barcelona'nın yarışta olması için kendilerine tezgah kurulduğunu ileri sürerek hakem Mallenco'nun bu maçı yönetecek sınıfta biri olmadığını savundu. Cristiano Ronaldo daha da ileri giderek bu hakemi böylesine önemli karşılaşmaya atayanların hesap vermesini istedi. Ronaldo'nun yapmış olduğu bu açıklamalardan sonra Hakem Komitesi tarafından disipline kuruluna sevk edilmesi bekleniyor.

Karşılaşmanın 65. dakikasında Neymar'a yaptığı hareket ile kırmızı kart görerek maçın kaderini değiştiren tecrübeli savunma oyuncusu Sergio Ramos ise, hakemin lisansının geri alınmasını istedi. Ramos, Neymar'a dokunmadığını da ileri sürerek kendilerine oyun oynandığını iddia etti. Sergio Ramos'un Real Madrid forması altında şu ana kadar görmüş olduğu 19. kırmızı kart olduğu açıklandı.

Bu arada Real Madrid cephesinden gelen bu ağır sözlere Barcelonalı futbolcular cevap vermekte gecikmedi. Barcelona takım kaptanı Xabi Hernandes, Cristiano Ronaldo'ya maçı unutup önüne bakması tavsiyesinde bulunarak, "Biz onlardan üstündük, bunu kabul etmek zorundalar" dedi.

Xabi, Ronaldo'ya yapılan hareketin bile penaltı olduğunun altını çizerek, "Hakemi bıraksınlar sonuca baksınlar, 4-3 her şeyi net bir şekilde gösteriyor" diye konuştu. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ise, hakemler konusunda yorum yapmak istemediğini söyledi. Ancelotti, hakemin bazı kararlarının yanlış olabileceğine işaret ederek yorum yapmanın sonucu değiştiremeyeceğini bu yüzden önlerindeki Sevilla maçına baktığını kaydetti. El Clasico'nun en mutlu taraflarından biri olan Barcelona'nın hocası Tito Martino da, "Bize öldü diyenlere cevabı sahada verdik" açıklaması yaptı.

Arjantinli hoca, takımının bu galibiyet ile La Liga'ya tekrar ortak olduğunu hatırlatarak, Ramos'un Neymar'a yaptığı hareketin açık bir penaltı olduğunu ifade etti.

Öte yandan Messi, Barcelona formasıyla Bernabeu'da hat-trick yapan ilk oyuncu olurken, attığı gollerle El Clasico tarihinde 21. golünü kaydetti ve en çok gol atan futbolcu ünvanını kazandı.

MEHMET ÇİFTÇİ - MADRİD /

mç(gh)