ÖZELLİKLE 1990-2000 yılları arasında o dönemki adıyla Türkiye Birinci Ligi'nde "Anadolu Efsanesi" olarak tanınan Kocaelispor, aldığı sonuçlarla Türkiye 3'üncü Ligi 3'üncü Grup'ta amatör lige doğru gidiyor.
Kişi başına düşen gelirle "Türkiye'nin en zengin kenti" ünvanına sahip Kocaeli'nin takımı olan yeşil siyahlı ekip, pazar günü sahasında İstanbulspor'a 6-0 yenilerek 13 haftada sadece 2 galibiyet 6 puanla grubundaki sıralamanının son sırasında amatör kümeye düşmeme mücadalesi veriyor.
ÜNLÜ ANTRENÖRLER ÇALIŞTIRDI
Kocaelispor'un en parlak döneminde Güvenç Kurtar, Reinhard Safting, Mustafa Denizli, Holger Osieck, Hikmet Karaman'ın da aralarında bulunduğu birçok teknik adamın görev aldığı, bugün otele dönüştürülen Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) Sefa Sirmen Tesisleri'nde sık sık milli takımı ağırlayan  Kocaelispor'da, birçok yıldız futbolcu da forma giydi. 
HACİZLER ARDI ARDINA GELİYOR
Daha önce iki kez Türkiye Kupası'nı da kazanmayı başaran Kocaelispor Kulübü'ne hemen her gün akla gelmedik kişi ve kuruluşlardan haciz işlemi geliyor. Borçları nedeniyle transfer de yapamayan, kapısına kilit vurulmak üzereyken, 3 sezon önce Orhan Görsen başkanlığındaki eski futbolculardan oluşan yönetimin kulübe devranlmasıyla bir süre daha ayakta kalan Kocaelispor'da, bu sezon öncesinde de Nebil Uzun başkanlığındaki yönetim göreve geldi. Bu yönetim de kentte tüm kapıları çalmasına rağmen sorunları çözecek ekonomik desteği alamadı.
TESİSLER DE GİTTİ STAD DA 
Kocaelispor'un mabedi sayılan Kocaeli Eğitim Vakfı Sefa Sirmen Tesisleri de parasızlıktan yıllardır bakımsız kaldığından harabeye döndü. Elektrik ve su gibi giderleri ödenmeyince su ve elektrikler de kelisince Kocaelispor, tesisleri terketmek zorunhda kaldı. Tesisler, eksiklikleri ve borçları ödenmek kaydıyla otel olarak kullanılmak üzere bir işletmeciye devredildi. Yeşil siyahlı kulüp, bu yüzden antrenman yapacak saha bulamıyor. TOKİ'ye devredilen İsmetpaşa Stadı'da yakında yıktırılacak. Kocaelispor, maçlarını 2 yılda tamamlanacak olan yeni stadı yapılana kadar ilçelerde oynayacak.
AMATÖRE DÜŞERSE BORÇLAR ESKİ YÖNETİCİLERE KALACAK
Amatör kümeye düşme tehlikesi taşıyan Kocaelispor'da, bu gerçekleştiği takdirde profesyonel ligden kalan borçlardan kurtulacak. Ancak, futbolcu, teknik adam, diğer personel, SSK ve Maliye'ye olan, 50 milyon TL'yi aştığı belirtilen borçlar da yasa gereği eski başkan ve yöneticilere kalacak.