ECZACIBAŞI VitrA Voleybol Takımı, 12. kez mücadele edecekleri Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne hazır. 2014 CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi'nde Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti), RC takımlarıyla D Grubu'nda mücadele edecek olan Eczacıbaşı VitrA, ilk maçını 24 Ekim Perşembe günü, 17.00'de, Çek Takımı Agel Prostejov ile Burhan Felek Voleybol Salonu'nda yapacak. Maç NTV Spor'dan naklen verilecek.
Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı'nda dördüncü sezonu olduğunu belirten Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Lorenzo Micelli "Şampiyonlar Ligi'ndeki üç takım da dörtlü finalde yer alacak güce sahip ve bu yıl bir önceki sezondan daha zorlu geçecek. Bu sene takımımızın Türk yıldızları Esra Gümüş Kırıcı, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Neslihan Demir, Büşra Cansu, Asuman Karakoyun, Buse Kayacan'a, Türk voleybolunun genç yetenekleri Şeyma Ercan, Hazal Selin Uygur, Arelya Karasoy ve Hande Baladın dahil oldu. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde daha etkili olmak için kadromuzdaki Hırvat oyuncularımız; Maja Poljak, Senna Usic Jogunica'nın yanı sıra Yimei Wang (Çin), Denise Hanke (Alman), Christa Harmotto (Amerika) ve Ağustos ayında geçirdiği ameliyat nedeniyle bir süre daha takımda yer alamayacak olan Helena Havelková (Çek) ile takımımızın yabancı oyuncu sayısını altıya çıkardık" dedi. Pozisyonlarının en iyilerinden olan yeni transferleri Yimei Wang, Christa Harmotto, Denise Hanke ve Helena Havelkova'nın var olan kadrolarına güç ve enerji katacağına inandıklarını sözlerine ekleyen Micelli grup maçları hakkında ise "Hedeflerine ulaşabilecek kapasiteye sahip bir Takımız. Grubumuzda; Agel Prostejov, Schweriner SC ve sık sık karşılaştığımız RC Cannes takımları var. Hepsi iyi takım ancak grubumuzdaki en zorlu rakibimiz RC Cannes olacaktır. Biz her maça çok iyi konsantre olacağız. İlk hedefimiz grubumuzu birinci bitirip, 12 takım arasında yer almak" dedi.
Amerikalı orta oyuncu Christa Harmotto "Yeni sezon için çok umutluyum, takımımızdaki bir çok oyuncu Milli takımlarının kadrosunda yer aldığından, bir araya Eylül sonunda gelebildik. Çok kısa bir süredir birlikte çalışıyor olsak da takım içindeki herkes çok olumlu ve uyumlu. Antrenmanlarımız her gün daha iyiye gidiyor ve zamanla performansımız da artacaktır" derken Çinli oyuncu Yimei Wang ise İstanbul'da ve Eczacıbaşı VitrA'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu, kariyeri için dönüm noktası olacağına inandığını, bu sezonun kendisi ve takımı için çok iyi bir sezon olmasını umduğunu söyledi.
Eczacıbaşı Spor Kulübü olarak voleybola olan katkılarının eksilmeden devam ettiğini ve Türkiye'nin de özellikle kadın voleybolunda söz sahibi olmasının mutluluk verici olduğunu belirten Eczacıbaşı VitrA Menajeri Nalan Ural " Biz yalnız kendi takımlarımızın başarısı için değil, Milli Takımlar'a verdiğimiz destek ile de Türk Voleybolu için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de A milli takımlarına 12, altyapı milli takımlarına 15 sporcu ile katkı sağladık. Türkiye'de Türk voleybolunun gelişmesi için çalışan kulüp sayısı artarken, son olarak DenizBank'ın üç yıl boyunca Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne adını vermesinin, Türk voleybolunun yeni bir ivme kazanmasında önemli katkısı olacaktır. Bu yeni gelişmeden Kulüp ve Türkiye adına mutluluk duyduk" dedi ve yeni sezon için oluşturdukları kadro hakkında bu sene kazanmayı çok isteyen, bunun için çalışmaktan vazgeçmeyen, hırslı bir ekip oluşturduklarını, her gün daha iyi olup, Türkiye ve Avrupa'da başarıyla devam etmek istediklerini belirtti.